• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 31
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Bobivan - специалист
Бялата тръба ф 25 ли е?
Neosi - специалист
Bobivan написа:
Бялата тръба ф 25 ли е?
ф 26 многослойна
filmatoplo - майстор
Нещо по мойте въпроси :wink:
Neosi - специалист
filmatoplo написа:
Чети кво написах бря :-D
Bobivan - специалист
Каква мощност прехвърляш през ф 26?
filmatoplo - майстор
Neosi написа:
filmatoplo написа:
Чети кво написах бря :-D
Чета ама не пише - нагласих вентила на 60 градуса и докато не ги достигне върти малкия кръг и тн ..... :)
Neosi - специалист
А за вентила...при запалване на котела върти в малкия кръг...като мине 60гр. се включват и радиаторите т.е. връщащата се вода влиза в котела (незнам дали обясних правилно).Ветнила е нагласен на 60 гр.
Я кажи пак за кръглото отворче?

Имам още едно питане:
В ел. схемата на котела има обозначени 2 кабелчета:
означени като ТС95(черни) и пише че към тях се свързва термостат за помпата. Тях ги свързахме към потопяем термостат WATTS TRE-100N който пък има 3 клеми: 2-С-1. (съответно към С и към 1), както е показано в схемата на термостата. Това правилно ли е, че имам съмнения?
Благодаря предварително.
filmatoplo - майстор
Щом сте действали по схемата значи е така - под капака има клеморед с место обозначено за изводи за помпата .Само Атмоса няма вграден термостат за помпата който се наглася от таблото - най стария модел генераторния Атмос имаше .През онова кръгло отворче се гледа разтоянието на клапата която е затегната с едно болче също за отверка , стърчи една пръчка .Понякога при транспортиране тая пръчка се натиска и клапата се затваря после котела не работи добре - разтояние 1 сант .
Bobivan - специалист
Прехвалените атмоси...не могат сами да управляват дори помпата... :lol: :lol: :lol: :lol:
Neosi - специалист
Bobivan написа:
Прехвалените атмоси...не могат сами да управляват дори помпата... :lol: :lol: :lol: :lol:
Работи като часовник....с цялото ми уважение колега...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 31

Тема "Схема за свързване на Atmos." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: