Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
wpw - специалист
Привет на всички. Машината е с нарушен етикет :? и не мога да възпроизведа всичко. По това което си личи мога да кажа следната кодировка : ЕДБП-16/2, вижда се и надпис 20мф за кондензатор, малка част от схема на свързване и др. остатъци. Има 6 извода, като нямах прибор да замеря съпротивление на намотките. Статора не е от стандартните (мисля, че бяха оребрени, чугунени), а е от лист стомана с правоъгълни отвори за охлаждане. На него има монтирана самоделна роначка за царевица, кото ме навява на мисълта, че е монофазен, макар, че е възможно и трифазна машина да се пусне на монофазно напрежение, макар и при определени условия. Ако някой може да каже нещо за машината при така определените условия и част от обозначението, ще съм благодарен.
Да допълня - размерите са около 200 - 220 мм в диаметър и дължина около 300-350 мм. Казвам ги на око. :roll:
Хубава вечер на всички.
fbr - майстор
Без снимка ще е трудно да се предположи.
wpw - специалист
Е аз си мислех, че обозначението е по-важно, а то .... снимка трябвало :!:
wpw - специалист
Благодаря Милене. Мисля, че си намерил това, което аз не можах. Не знам, защо търсачката не го намери. Следващите дни ще пробвам схемата, кочто колегата е дал във форума и ще сравня тази схема с останалата част на този мотор и ще докладвам. Мисля, че си нацелил 10-ката. Още веднаж благодаря.
wpw - специалист
Мотора е точно от Перла 05. Свързването и работата са точно по дадената схема. Използваме го за ронене на царежица (на бавна скорост).
Благодаря и весели празници.
alsted - майстор
Малко царевица роните-как сте решили проблема със охлаждането :?
rettere - специалист
alsted написа:
Малко царевица роните-как сте решили проблема със охлаждането :?
"охлаждането"май ще е същото както си е било,ама ще има и ПРАХ и май ще е проблемче

Тема "Каква е тази ел машина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: