• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 26
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pac_ - специалист
Други хубави,тихи и напълно автоматични са конвекторите "AERMEC" и по-точно мод:Omnia HL.Моделите са с мощност от2 до 6kW.Работят много добре както за отопление така и за охлаждане.Предлага ги "Атароклима"
ror - специалист
някой има ли идея, защо показанията от датчика за стайната темп. на един от конвекторите ми постоянно се мени. В рамките на секунда показва 2-3 различни темп. с разлика до 2-3*, така обърква пускането на вентилатора понеже един път показва достигната зададена Т а в друг момент е под нея, релето на вентилатора почва да цъка като мигач! :? Конвектора е Клима2000
Чаро - Акълия
Щот не е у ред. С кое управление си?
Разгледай кабела на самия датчик- да не дава на късо някъде или да не се е пооткачил...
Клима 2000 ги намразих. Не са добри в сравнение. Освен това термометъра се калибрира :? за чий...
2v6 - майстор
ror написа:
някой има ли идея, защо показанията от датчика за стайната темп. на един от конвекторите ми постоянно се мени. В рамките на секунда показва 2-3 различни темп. с разлика до 2-3*, така обърква пускането на вентилатора понеже един път показва достигната зададена Т а в друг момент е под нея, релето на вентилатора почва да цъка като мигач! :? Конвектора е Клима2000
Къде е датчика?
filmatoplo - майстор
Прочети добре упътването и действай -има доста настройки , лесни са .
ror - специалист
управлението е TR300PG, датчика е под него, в момента показанията са стабилни, но на неработещ вентилатор. Може би се влияе от въздушни течение много, защото е в ъгъл а радиатора не е затворен още (тип за вграждане). А както знаете се задават две величини при отопление, Th-горна на водата, над която се позволява отопление и TL-долна, под която се позволява охлаждане (само за отопление ми е конв.), та някой конвектори си духат и м/у двете величини. Бах мааму :? Дали да не изравня двете величини? Не виждам смисъл от разлика по между им, след като нямам функция охлаждане.
filmatoplo - майстор
Чнг , :) величината за охлаждане Л я направи 5 градуса , тази на отопление Х я сложи над 35 гр .Когато няма капак конвектора наистина по скоро осезава датчика и вентилатора спира .Датчика за стайната температура може да го изнесеш и на друго место - срежи го без проблем и го удължи със същия кабел . :wink:
2v6 - майстор
ror написа:
управлението е TR300PG, датчика е под него, в момента показанията са стабилни, но на неработещ вентилатор. Може би се влияе от въздушни течение много, защото е в ъгъл а радиатора не е затворен още (тип за вграждане). А както знаете се задават две величини при отопление, Th-горна на водата, над която се позволява отопление и TL-долна, под която се позволява охлаждане (само за отопление ми е конв.), та някой конвектори си духат и м/у двете величини. Бах мааму :? Дали да не изравня двете величини? Не виждам смисъл от разлика по между им, след като нямам функция охлаждане.
Датчика трябва да е под питата, откъдето смуче въздух :!:
Galy - специалист
filmatoplo написа:
Дайте по темата , някой знае ли нещо за вентилконвекторите Wesper . Помагайте кой ги продава.
И за мен е интересно някой да даде инфо за конвектори и цени, освен КЛИМА 2000?...
filmatoplo - майстор
За Веспера поразпитах хем скъп хем давал дефекти изгаряли кондензатори на вентилаторите :? Дали е така не знам.След Клима 2000 по цена и качество са италианските Галетти и ВентилКлима.Тогава се интересувах от Веспера щото като взимах бебето от болницата в Сливен Хаджи Димитър ми направи впечатление топлото и уютното вътре , нали имам професионално изкривяване веднага видях от де иде топлото - оказа се вентилконвектори Веспер :wink: Котела не разбрах , за цяла болница сигурно нафта или газ.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 26

Тема "вентилаторен конвектор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: