От мобилни телефони до цифрови камери
barekov1 - специалист
Здравейте! За съжаление старата машина не издържа в новогодишната вечер Та както си работеше изведнъж спря тотално, все едно спря тока. Не разбирам много от тези неща.
Като за начало беше много загрял трафа( по спомени ) Взех мултицета замерих съпротивлението на входа на трафа, оказа се нулево. Почти 100% съм сигурен че той е изгорял. Имам познат дето ги пренавива но ми трябва параметрите му. Ако някой може да помогне
Последна промяна от barekov1 на съб яну 02, 2010 4:31 pm, променено общо 1 път.
plamenhar - специалист
Първо намери тук схемата:
http://eserviceinfo.com/index.php?what=search
След това потърси тук подобен:
http://www.ljclub.net/
А по начало не е лошо да го види някой специалист.
Biso - специалист
В повечето трансформатори на битови устройства има термобушон, намиращ се между първичната и вторичните им намотки. Може само той да е прекъснал ако няма верига при директното премерване на изводите му.
За съжаление, трябва да се разглоби и развие вторичната, което не винаги е лесно или дори възможно.
Ама който е навивал трафове е наясно и ако се заеме с възстановяването му ще преброи намотките при развиването, така че данни за това не ти трябват а и няма да ги намериш в сервизното. Само ще разбереш с какво напрежение са.....
lenko71 - специалист
barekov1 написа:
замерих съпротивлението на входа на трафа, оказа се нулево.
Това 0 ома ли означава (късо съединение) или безкрайно голямо?
barekov1 - специалист
Първичната показва безкрайно съпротивление.
stefan_gb - специалист
Сменяи трансформатора с друг подходящ .
barekov1 - специалист
Не знам параметрите му!
LZ - специалист
barekov1 написа:
Първичната показва безкрайно съпротивление.
Ако си го мерил на щепсела, а не директно на трафа, провери дали е здрав бушонът.
LZ - специалист
Виж тази страница:
цвък
Най-вероятно твоят е подобен +/- 45 V но на кондензаторите, което е около 2 х 32 на вторичната намотка на трафа
petromaniq - специалист
Много често, да не казвам винаги - изводите на термопредпазитела са изведени на цокъла на трафа и са откъм реда на първичната(ите) намотка(и) предполагам множествено число, тъй като е възможно да е 110 / 240 V и се познават по силиконовата изолация. Трябва добре да се огледа в демонтирано състояние.

Тема "Проблем с аудио усилвател Marantz PM550DC s.n. 0YN020435" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: