Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Evgeni30 - специалист
Купих нов бойлер Дипломат и ми го монтира оторизиран техник.

Оба4е не топли редовно......седи включен, а не затопля понякога.

Според мен има 2 възможни проблема:

1) Не е от бойлера, а сигурно е от таблото му (което е старо и е подменяно многократно, но кабелите не са подменяни).

2) Или е от ВиК, блока е панелен , на 20 г, и ми се струва, 4е щранговете и тръбите не са много наред и нашата топла вода отива у съседите........

Какво може да е според вас и какво да правя?

Мисля да извикам този отризиран техник, който последно дойде
lenko71 - специалист
Когато нагревателя е включен би трябвало да свети ключа на самия бойлер. Искаш да кажеш че ключа свети, а бойлера не нагрява, така ли е или...?
Evgeni30 - специалист
да

понякога прави номера и не нагрява

а е нов, а стария правеше и той така и го смених
Милен - майстор
Ти сам си стигнал до възможната причина прекъсване на фаза или по опасното нулата още преди бойлера.
Evgeni30 написа:
**

1) Не е от бойлера, а сигурно е от таблото му (което е старо и е подменяно многократно, но кабелите не са подменяни).

*
Щом и стария е правил същия номер търси преди бойлера.
Huhavela - специалист
След като се съмняваш , че отива в съседите-пробал ли си дали крана на топлата вода преди водомера затваря?
Evgeni30 - специалист
то май там е проблема

защото на този кран му е паднала металната дръжка отгоре......

и не знам до колко е затворен.....

но все пак идва техник и огледа всичко без таблото., качи новия бойлер...той трябваше да каже, ако е от крана
chapara - майстор
Освен кран на топлата вода ,трябва да имаш и възвратен клапан там.Смени крана и сложи и клапан,пък тогава търси проблема в ел.инсталацията.Отуризирания техник си е свършил работата,но дали ще топлиш на комшията вода не го интересува.А и няма комшия ,който да се оплаче :roll: :wink:
Evgeni30 - специалист
Чудя се как да постъпя

дали да извикам ВиК майстор само за крана за топлата вода или да подмени всичко в нишата.

Блока е на 20 г, панел, банята ни е хубава и чиста, но тръбите в нишата са метални и крановете са стари......а ВиК е хубаво да се подменя изцяло....а не искам да ми къртят банята

Дайте съвет?

Мислех да ползвам тия обяви по блоковете...."подмяна на хоризонтални и вертикални щтрангове", ама взимат към 120-150 лв и отгоре....
Rumen Iankov - специалист
За да разбереш дали ти изпуска крана към комщ(шиите пимни тръбата след крана .Ако е топла значи крана изпуска и е за смяна.А за смяна на вертикалните щрангове е добре да се сменят от мазето до тавана.Ако е само при теб ще ти излезе по-скъпо. :)
Evgeni30 - специалист
Мерси

ако колко струва услугата подмяна на кран....горе долу?
Последно избутана от Evgeni30 на нед фев 13, 2011 9:19 am.

Тема "проблем с бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: