Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Майкъл - помощник
Милене, мисля, че можем да приключим с обсъждането на проблема. Тъй като не ми се чертае,ще ти опиша с две думи схемата на свързване, защото тя е класическата за този вид лампи и е изпълнена фабрично във всяко тяло. Фазата минава през дросела и влиза в запалката, излиза от нея и отива на лампата. Третият извод на запалката отива на нула заедно с другия извод на лампата. Целият проблем е в това, че някои от лампите горят за 5-6 дни, а някои все още светят от първо зареждане/ 4-5 месеца/. Благодаря още веднъж за всички мнения. Ако на някой му хрумне нещо - на линия съм! :?
Милен - майстор
Както искаш. Струва ми се ненормално лампа за 57лв да гори за седмица :lol:
Мисълта ми беше дали дросела и запалката са подходящи за тази лампа, но щом казваш че тялото е с фабричната си окомплектовка :?
Майкъл - помощник
И за мене е ненормално, но всичко е така, както съм ви го описал. Мощността на дросела е 70Вт, запалката е оригинална, целите осветителни тела са италиански и определено са качествени! Цокълът в тялото е за този вид лампи. Единственото, което е смущаващо, е, че в инструкцията на "Philips" препоръчват електронно запалване, но някъде пък бях чел, че за малки мощности /до 150Вт/ то е неефективно. Не ме разбирай погрешно- не съм се отказал от нищене на проблема, но май до нищо конкретно не стигнахме? :?
stefan_gb - специалист
Направи следното, демонтираи от работещо тяло както ти каза 4-5 месеца .... лапата и я сложи на тяло на която е дефектирала след няколко дена да видим какъв ще е резултата.
И все пак един и същ ли човек подменя лампите при дефект.
Майкъл - помощник
Няма проблем - това ще го направя. Относно подмяната на дефектиралите всичко е точно, тъй като аз го правя винаги - новите не се пипат с ръка и т.н.
Сега се сещам за още един проблем. На 2-3 стълба след запалване лампата свети около 3-4 минути след което гасне за около 10 мин., пак светва, гасне и т.н. За това някаква идея?
stefan_gb - специалист
За гасненето само ще гадаем , мери в такъв момент за да откриеш проблема. В паралел ли за свързани всички тела или се захранват самостоятелно.
moimoimoi - майстор
металхалогените крушки изкарват спокойно 2 години като светят всяка вечер
накрая не изгарят изведнъж ами работят няколко минути после изгасват/изтиват/ и пак светват-това е признака че трябва да се смени,естествено и светлината намаля видимо

а за тази която ти изгаря често си мисля че дросела може да е дефектен нещо,в смисъл той служи за ограничаване на тока и ако е окъсил нешо вътре и съответно през крушката минава по голям ток

пп:тия крушки не са ли с двоен балон?т.е. не им пречи че ги пипаш с ръце
Милен - майстор
За газоразрядни лампи не е фатално пипането с голи ръце. При тях горелката е във външен предпазен балон който не е с висока температура като на нажежаемите халогенни (тип пура).

След като смениш "дефектната лампа" каква е съдбата на следващата която сложиш - работи си нормално или и тя дефектира. Ако и новата ти прави мизерия, остава проблема да ти е в "оригиналните" дросел и запалка.

пп.
Две години спокойно ще изкарат качествените нажажаеми халогенни пури, а тези за които говори Майкъл са металхалогенни с високо налягане и трайноста им е от порядъка на 10 000/16 000/20 000 часа което сметнато в нощни часове работа са си доста години.
Майкъл - помощник
Осветлението се състои от 18 стълба, като съм го разделил на 2 кръга.При всеки стълб влизат и излизат 2 фази и нула, като стълбовете са захранени на едноимена фаза през един.
moimoimoi - майстор
може да измериш тока на някой прожектор който няма проблем и тока на проблемния прожектор,ако тока на проблемния е по голям значи е дросела
пп: изчакваш за загреят и тогава го мери тока

Тема "Проблем с осветителни тела" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: