• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 68
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
denuchi - специалист
да нещо като резервен топлообменник се получава въздушният. вързани са паралелно. един път ТРВ - то впръсква в водният, а другият път във въздушният кондензатор. това ще работи само в режим на отопление, който е по важен. за охлаждането ако стане някаква беля с помпата ще могат да търпят. и без това лятото много много не е пускаха заради малките деца. а ето това се получи.
м.в. - магнет вентил: ф.д. - филтър дехидратор. а забравил съм да драсна двете очи (наблюдателни стъкла) за фреона. за всеки кръг по едно, точно преди всяко ТРВ.

Прикачен файл

DSC00422.jpg
DSC00422.jpg (122.63 KиБ) Видяна 4189 пъти

Прикачен файл

DSC00427.jpg
DSC00427.jpg (117.34 KиБ) Видяна 4189 пъти

Прикачен файл

ludost.jpg
ludost.jpg (79.59 KиБ) Видяна 4213 пъти
kuuuuuul - майстор
Еййй,браво ти си играеш с тия работи като че ли е Лего =D> .А това голямото,синьото изпарител ли е? :?
denuchi - специалист
от ляво или дясно. ако това от ляво компресора за другият кръг.който е още в процес на изчакване. за него има други идеи. а от дясно въздушният кондензатор.
filmatoplo - майстор
Денучи пак отрепа коча с мутиката :respekt: :2thumbs:
denuchi - специалист
от всичкото най много мразя това с изолирането. още се чистя от лепилото.
kuuuuuul - майстор
Въздушен кондензатор :? и какво прави туй нещо/извинявам се за лаишкия въпрос/
denuchi - специалист
представи си един домашен климатик. примерно външното му тяло. е това е същото ама малко в по голям размер.
kuuuuuul - майстор
А вентилатор не му ли трябва?
denuchi - специалист
има разбира се. ама сега за пробата още не монтиран официално. беше закачен временно отзад на питата. по принцип ще бъде най отгоре на кутията. ако го поставя отгоре още сега ще има доста да си блъскам главата в него докато се изработва другият кръг. всичко с времето си. да сме живи и здрави и неговият ред ще дойде.
kuuuuuul - майстор
И аз предположих нещо подобно,ама знам ли ти ги измисляш все специални неща :lol:
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 68

Тема "Направи сам термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: