• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
M
Всъщност идеята е точно с чупка да се направи /ако е възможно/?
Аз съм на предпоследен етаж и над мен не живее никой доста време вече.
Иначе от другата страна вървят комин и до него точно идва и отдушника. Значи под отдушника няма тръби така ли?!
За хоризонтален мислех, но освен да го сложа под мивката, другаде ще ми стои грозно :)
Ето и чертеж на банята в сегашното и състояние:

Прикачен файл

Bathroom.gif
Bathroom.gif (45.25 KиБ) Видяна 5252 пъти
М
Съжалявам, натиснала съм нова тема по погрешка :(
masteradmin - майстор
да сега е много по ясно, същност това дето ти пречи е щранга. А ина4е бойлера ти с какъв диаметър е ?
М
Сегашния бойлер е около 42-43 см, но скоро ще купувам нов. Гледах в интернет бойлери с диаметър около 37 см, така че ще се побере в нишата, стига да измисля как да изместя тръбата на отходния канал :)
Osiris - специалист
Ами демонтира се тръбата монтира се бойлера и се монтира тръбата обратно :oops:
щом отгоре не живее никой е улеснение
Osiris - специалист
И забравих
Докъто правиш цялата тази гимнастика споменаваш проектанта и цялата му рода по честичко та да се чеше като крастав :lol:
M
А ако бойлера случайно се прецака, гимнастиката се повтаря :)
Не благодаря, това е временно решение :)
M
Реално необходимото изместване е около 10на см. Така че ако успеем да изместим леко тръбата, няма да се налага използването на тръби под прав ъгъл, нали така?

И друго да попитам, гледах някъде из форума идея за магнитна плочка над водомера (за да може да се проверява). Как се прави т'ва нещо? :)
Ако имате и други идеи за затваряне на водомер, моля споделете :)
Osiris - специалист
не ви препоръчвам да натискате тръбата щото съседите може да пострадат и не е нужно да е под прав ъгъл изместването
повечето бойлери са с гаранция 5 или 10 години шанса да се прецака е малък особено ако е с добро покритие казана другото е електро дето се прави на място
masteradmin - майстор
Защо не попиташ съседите по долните етажи какво са направили. Тази ниша нaистина е като за бойлер предполагам 4е вече някой го решил този проблем. При всички положения 10 см няма да те оправят.
  • 1
  • 2

Тема ":)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: