• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Ronin написа:
Леле....изпуснал съм доста от темата и особено колегата LINKSYS..........ще те помоля да не пишеш глупости.....като не си запознат....въпросите и отговорите най-вече в подобни теми трябва да са от хора от т.н БРАНШ ......а не от типа аз имам еди какво си и то е най-най.......айде със здраве.......

Колега 1115 ако дигиплекса вече го имаш то не е нужно да го сменяш но ако тепърва ще купуваш отговора е ясен......все пак не си написъл какво ще се охранява.....и като локална аларма ли ще работи или към сод...!
А ти колега какво компетентно мнение си дал до тук , освен да плюеш по всички и да хвалиш само DSC аз друго от теб не съм чел , не само тук ами и в други форуми.Имаш някакви общи приказки за модели и кое къде е произведено но това и в интернет може да се прочете.Ти може да си най обикновен дилър на DSC на който му трябва реклама.Аз не съм специалист но след малко четене ще науча моделите , видовете системи кое какво потдържа и тнт. , ще се регна в 10-на форуми и айде вече съм спец.Никаде не съм препоръчвал нещо , напротив писал съм че е най добре хората да се обърнат към специалисти (ама астински) ако ти колега наистина си такъв значи хората сами ще идват при теб и ще можеш да ги убедиш колко си добър. Щом си опрял до де що има форум да си правиш реклама позволи ми и аз да се съмнявам колко си добър.

П.С. Извинявам се на всички ама да си постнеш схема на апартамента в интернет , да обясняваш на дълго и на широко какво ще охраняваш с какво ще го охраняваш , че и да взимаш съвети от анонимни хора значи че нещо не ти е наред.
Ronin - специалист
LINKSYS написа:
Ronin написа:
Леле....изпуснал съм доста от темата и особено колегата LINKSYS..........ще те помоля да не пишеш глупости.....като не си запознат....въпросите и отговорите най-вече в подобни теми трябва да са от хора от т.н БРАНШ ......а не от типа аз имам еди какво си и то е най-най.......айде със здраве.......

Колега 1115 ако дигиплекса вече го имаш то не е нужно да го сменяш но ако тепърва ще купуваш отговора е ясен......все пак не си написъл какво ще се охранява.....и като локална аларма ли ще работи или към сод...!
А ти колега какво компетентно мнение си дал до тук , освен да плюеш по всички и да хвалиш само DSC аз друго от теб не съм чел , не само тук ами и в други форуми.Имаш някакви общи приказки за модели и кое къде е произведено но това и в интернет може да се прочете.Ти може да си най обикновен дилър на DSC на който му трябва реклама.Аз не съм специалист но след малко четене ще науча моделите , видовете системи кое какво потдържа и тнт. , ще се регна в 10-на форуми и айде вече съм спец.Никаде не съм препоръчвал нещо , напротив писал съм че е най добре хората да се обърнат към специалисти (ама астински) ако ти колега наистина си такъв значи хората сами ще идват при теб и ще можеш да ги убедиш колко си добър. Щом си опрял до де що има форум да си правиш реклама позволи ми и аз да се съмнявам колко си добър.

П.С. Извинявам се на всички ама да си постнеш схема на апартамента в интернет , да обясняваш на дълго и на широко какво ще охраняваш с какво ще го охраняваш , че и да взимаш съвети от анонимни хора значи че нещо не ти е наред.
От целия ти пост извода е само един...! Добре е че не ме познаваш....... :-D
lz1wvm - специалист
Проблема с тампера при парадокса го забелязах преди време, но ако е само той ще го преглътна макар трудно.
Сега ако има и други по-сериозни проблеми моля кажете ги.
1115 Би ли описал какъв е точно този проблем.
Ronin написа:

От целия ти пост извода е само един...! Добре е че не ме познаваш....... :-D
Еми аз не съм в (БРАНША) :wallbash: как ще те познавам.
:(
Всеки си има глава на раменете и сам решава на кого ще се довери.Аз спирам до тук , каквото съм имал да кажа съм го казал.
1115 - специалист
lz1wvm написа:
Проблема с тампера при парадокса го забелязах преди време, но ако е само той ще го преглътна макар трудно.
Сега ако има и други по-сериозни проблеми моля кажете ги.
1115 Би ли описал какъв е точно този проблем.
Ами ако се отвори датчик и саботира тампера му и после се затвори.
Алармата ще свирне и ти ще помислиш, че е фалшива или някой е нарушил зона, а то ще е саботирал тампера и след време....

Т.е. централата разпознава само отворен тампер - затвориш ли го дава аларма от зоната. Това за адресируеми датчици .

Поне на мен това ми се вижда проблема. Може и аз да бъркам де.
Nimi - специалист
1115 алармирането при фалшива аларма не е еквивалентно на 24-часова зона... изхода не се възтановява до въвеждане на валиден код!

Или поне БИ следвало да е така!
lz1wvm - специалист
1115 това което казваш и до колкото разбирам е проблем на програмирането и до връзките в самия датчик.А иначе тампера се извежда на отделен изход.И това е задължително при всички централи а не е само при този модел.
1115 - специалист
Ако правилно те разбирам си в грешка - при адресируемите датчици тампера се "предава" по бъс шината.
Няма отделна зона или аз съм в грешка.
Ronin - специалист
lz1wvm написа:
1115 това което казваш и до колкото разбирам е проблем на програмирането и до връзките в самия датчик.А иначе тампера се извежда на отделен изход.И това е задължително при всички централи а не е само при този модел.
Вярно само за малките централки или по точно тези които работят само с единични съпротивления.....тези които поддържат двойни резистори е обсолютно нежелателно да се вадят всички тампери на отделна зона дори е груба грешка ......(не важи за адресируемите датчици)
1115 написа:
Ако правилно те разбирам си в грешка - при адресируемите датчици тампера се "предава" по бъс шината.
Няма отделна зона или аз съм в грешка.
Тампера се придава по шината и се разпознава точно като проблем повреда в зона......Липсата на възстановяване на тампера е поради причина на опцията тамперите искат ресет от инсталатора(мастер) но не и потребител.....
Колега ако си купил и адресируемите датчици имаш още една причина да си неразделен с диджиплекса
lz1wvm - специалист
Няма отделна зона или аз съм в грешка
1115 Не на отделна зона :?: ,написал съм на отделен изход :idea: .На адресируемите датчици тампера също може да се изкара на отделен изход.И в двата варианта си в грешка. :!:
Последна промяна от lz1wvm на вт яну 05, 2010 9:13 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 15

Тема "DSC или Paradox" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: