Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
microamp - специалист
G.M. написа:
Нормално е да капе ,ако налягането на системата е високо.На вилата е ниско 2-3 атм. и никога не е капал.У дома е 5-6 и след 20 до25 мин. започва.Просто спазвайте инструкцийте за безопастност.
Успех.

Провери входа и изхода.
Здравей G.M.
Освен проверката... смених и оригиналният клапан (като този от снимката на "sasooooooooo") с метален... и същата работа - пак капи, а интересното е че през един вход от нас няма такъв проблем на същият бойлер (Дипломат). Това което ме притесняваше е да не да се пукне някои от тези маркучи от завишеното налягане в тръбите
sasooooooooo - "специалист"
Пластмасовия клапан вървеше при мен с бойлера. Нещо не ми вдъхна доверие и си купих отделно метален. В къщи обаче прочетох в инструкцията, че пластмасовия е "ново поколение" и е по-добре от другия, защото не събирал котлен камък и т.н. И сложих този на снимката.
Krelion - специалист
На колко градуса си държите бойлерите?
Милен - майстор
И двата на макс :-D Топля ги на нощна, харча ги през деня.
Krelion - специалист
60 С е една много подходяща температура.Вервайте ми :)
sasooooooooo - "специалист"
Зиме на МАХ, лете - по-ниско.
microamp - специалист
Krelion написа:
На колко градуса си държите бойлерите?
Здравей Krelion
Ако е за котленият камък няма значение, защото всичко над 50оС е смърт за бойлера
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0% ... 0%B8%D0%BA
А и аз както Милен през ноща толя пред деня харча, елетромера го приема добре(сметката по точно), и 60оС е много ниска темп. при условие, че този бойлер е направен за 90оС
Има нещо "гнило" в цялата история е не е ясно какво е!
Моите родители да не да живеят в Америка ... а и тяхният бойлер е на "ЖЕГА" ама ЯКА и няма проблем.
microamp - специалист
sasooooooooo написа:
Пластмасовия клапан вървеше при мен с бойлера. Нещо не ми вдъхна доверие и си купих отделно метален. В къщи обаче прочетох в инструкцията, че пластмасовия е "ново поколение" и е по-добре от другия, защото не събирал котлен камък и т.н. И сложих този на снимката.
При мен пластмасовият течеше като чешма, като се нанесох (аз съм в квартира) и го смених с метален и избрах скъп от "Практико" и същото чешмата си продължи да тече - както е казал народа: "Където е текло - пак ще тече" и сега реших да попитам знаещите за съвет, все пак някой може да е имал подобен проблем и да го е решил...
svetliopi44 - Чирак...
Пич казаха ти ...високо е налягането във водопровода ... сигурен съм че надминава 5 бара ... при това положение при пуснат бойлер е нормално да капе ...
todor_velikov - специалист
а да тече направо нормално ли е,преди да изключи почва да тече,бойлера е теси ии е нов,но ми прави впечатление че като наближи 60 градуса и изкл.,а водата е много гореща :?

Тема "Въпрос за бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: