• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
vailoelle - специалист
Много не четох какво е писано , но има опция интернет доставчика да не позволява да споделяш интернета.
ArturDent - Почти Безобиден
vailoelle написа:
Много не четох какво е писано , но има опция интернет доставчика да не позволява да споделяш интернета.
Ти освен, че не четеш много много какво е написано, освен това и много много не отбираш май?
Той интернет доставчика да може да си има каквато и да е опция, но аз ти гарантирам имам ли интернет на един компютър, мога да го пусна на 100 още.
kons - напреднал
За секунди става следното :

1 - отваряш google.com - търсиш CCproxy
2 - инсталираш го на компютъра ( стационарния - този с интернет-а )
3 - след като си запомнил на кой порт използва CCproxy, въвеждаш в интернет браузера си ( internet explorer, firefox ) в опциите в менюто proxy - ip addres-а на стационарния си компютър и порт-а и си готов.

Останалите методи имат много подводни камъни.
Спомням си че XP със SP2 има бъг че internet connection shareing не работи и въобще незнам дали са го оправили.
Друг софтуер които можеш да използваш е WinRoute, за така наречения NAT или Маскарадинг, но се настройва пипкаво и трудно се краква.
ArturDent - Почти Безобиден
Абе що не вземеш да инвеститаш в едно рутерче, 50-на кинта. Ще си имаш и безична мрежа отгоре на това.
Тия на D-Link даже ще ти направят автоматично настройките....

Бодеш рутерчето в кабелния интернет на WAN а другите компютри в LAN портовете или Wireless - всичко пей и свири.
Gladiator_BG - специалист
ммм дааа това ще е ... ще се взима рутерче ...
svetliopi44 - Чирак...
Пич преди време и аз я направих тая гимнастика и аз ,като теб си биех главата защо не става ... накрая се оказа че доставчика ми е направил TTL - 1 , след разговор ми оправиха TTL и всичко си тръгна ... :lol:
bigshop - специалист
Струва ми се, че проблема се вижда още в първия пост:
Gladiator_BG написа:
...
свързвам кабела с компа и лаптопа ... шервам ланкартата през която идва нета ... втората ланка и задавам там IP 192.168.0.1 и SM 255.255.255.0
...
В windows-а не се задава нищо на локалната карта. С това се занимава самия windows. Защото не е само задаване на адреса - има и много други скрити неща. На външната карта й се казва, че ще се ползва и от вътрешни компютри. И се получава.
(За повече информация трябва да се каже поне компютъра с каква точно операционна система е.)
А доставчика да си гледа работата.
naB4o - специалист
Нещото, което ми идва наум е да направиш BRIDGE между 2те карти на настолния, и така втората става активна . Правил съм мрежа от лаптоп с 2 WI-FI карти. С едната ловя сигнала, бриджвам я към 2та и джама сам си настройва ИП на вързалите се към 2та. И всички са доволни :) Само дето през лаптопа минаваха ГБ информация за отрицателно време.
Друг лесен безжичен начин е, със стик с антена и пак бридж.
Gladiator_BG - специалист
баце тва с BRIDGE-то ме заинтересува ... дай малко инфо как става магията ... какви настройки да правя и каде ...
а колкото това до доставчика (TTL) ... звъннах до офиса .. казах им какво искам да правя ... а от там мадамата супер очудено ме попита за какво и говоря ... въобще няма представа за това с двете ланкарти и ми предложи да си купя рутер и срещу 10 лева да дойдат да ми го настроят вкъщи ?!?! при което аз им отговорих "може би"
още не съм купил нито рутер ... нито суич ... нито квато и да е там джаджа щото не ми е наложащо ... просто от инат исках да го направя с кроснат кабел и две ланки на кораба майка :lol:
velsi - Почетен майстор
Само да ти кажа докато не е станало късно: не си купувай рутер D-Link и то от евтините. Имам си един такъв и ми стои като паметник. Не, че не работи, но създаваше проблеми и го разкарах. Един вид 65 лева на вятъра.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Връзка м/у два компютъра (какво ли не пробвах)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: