• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 534
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Transporterr - специалист
:-D

а сега кажете защо ми е на мен чужбина
filmatoplo - майстор
С Марчето прибирам кукуруса :-D
Transporterr - специалист
майтапа си е майтап ама некъде имаше един който пък с царевични кочани се топлеше
тия пелети като ви слушам времето още им е не дошло :?
drm - специалист
Малко по малко ще дойдете на мойта приказка.И преди съм писал ,става ама да са 3-4 пъти по ефтини.
bili&steki - специалист
drm, със пелети от слънчогледови люспи имам резултати от 0,84 ст на месец на квадратен метър със топлата вода....не виждам как може да стане 3-4 пъти по-малко (ако посмяташ малко ще видиш ,че пелетите са най-евтиния енергоносител позволяващ автоматизация )... :-D ...ама подобен резултат се постига с наистина добра техника а не със скалъпени работи за по 1000-2000 лв ...защото отначало инвестицията е тънка...ама като пресметнеш преразхода на гориво за няколко години направо става страшно ....затова много ме дразнят някой дето гледал да сложи възможно най-евтиния болкук дето е намерил а после да дава глобални оценки за отоплението с пелети вместо да се замисли ,че неговото си "недомислие на пелети" му е виновно всъщост..да ме извинявате са израза...ама " пръдня боя не става" ... :lol:
Здравейте на всички!
Сега се включвам във форума и интереса ми е към пелетните камини и котли. Сравнително внимателно изчетох темата, но не видях отговори на въпросите, които ме интересуват. Ще ми се да ви ги задам.
1. Някой срещал ли е характеристики на горене /отношение въздух пелети/, но във физични размерности?
2. Знам, че има пелетни устройства /камини или котли/ с "ламбда сонда". Въпроса ми е "Кои са параметрите, които се ползват от датчика освен количеството кислород?
3. Има ли друг начин за премахването на нагара от тръбите на водната риза освен механичният?
Та това са за сега моите терзания.
sax - помощник
Здравейте,темата е много добра,
и аз като колегата от извесно време се замислям за нещо автоматизирано като пелетите.Какво ще ми препоръчате около 15kW?В момента се отоплявам на камина с водна риза Прити-15kW е водната риза и отоплявам 100м2 +100L бойлер(серпентина).От камината съм доволен по груби сметки харчи под 10м3 дъб(не е съхнал 2г. щото няма къде :lol: от пролетта е), обаче рязане,цепене,подреждане-място и непостоянната температура ме дразнят.
syncho - майстор
кажи какви пари гониш, за да ти се предложи нещо за тях. Така като кажеш ще изникнат хиляди неща и накрая нищо няма да направиш. Цените започват от около 3-4 хиляди за това което искаш, като разбира се това са доста компромисни варианти. Избери една сума, която си готов да дадеш, за да ти се дадат конкретни предложения. Таван... е тавана е небето, но най-най-най 13-15хил.
sax - помощник
Мерси за бързия отговор.
Значи груба сметка 8-10хил. за нещо прилично,май ще отложа идеята с 1-2години.
filmatoplo - майстор
Тон пелети колко е обема му , да знам за съхранение - кубик два или. :?Били показва котлите без горивото , ама и то е важно .Ерато въртят сучат все за горивото лобират . :wink:
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 534

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: