Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
siren - помощник
Здравейте, извинете ме ако темата не е съвсем за този раздел, но ако помогнете със съвет, ще съм ви благодарна. Подариха ми безжичен звънец и без проблем си го монтирах на колоната на входната врата на двора, но каква беше изненадата ми, като открих че не звъни. В инструкцията после видях, че пише да не се монтира в близост до метални предмети, а тя цялата ми ограда е метална, колоните също :shock: Щом отлепих звънеца и на растояние 5-6 см. от колоната звъни....?
rulom - модератор
Ако входната порта е дървена, залепи го на нея.
Трябва да има пряка видимост между бутона и звънеца, опитай като го поставиш от другата страна на колоната.Пробвай и да преместиш вътрешния звънец по близо до прозорец или нещо подобно.
Другия вариант е да се отвори бутона и накрая на платката има една вълнообразна писта.Това е "антената", за нея се лепи тънък проводник и се извежда на около 30-40 см. от бутона.Това е пробвано и работи, а бутона е на метална желязна врата.
Успех !
kuuuuuul - майстор
И аз съм с такъв звънец на метална врата,че и от ламарина съм му направил малка козирка да не го вали.Звъни на втория етаж но е на външната стена,като го вкарам на вътре губи обхвата.Идеята на rulom е добра и аз ще я пробвам.
Купих такъв звънец за 10 лв., сложих батерията от комплекта в бутона плюс още две по 1,5 V
в тялото, но не звъни. Как се запуска? Вече е късно /22 часа/ да ходя в магазина.
valentino76bs - майстор
rulom написа:
Ако входната порта е дървена, залепи го на нея.
Трябва да има пряка видимост между бутона и звънеца, опитай като го поставиш от другата страна на колоната.Пробвай и да преместиш вътрешния звънец по близо до прозорец или нещо подобно.
Другия вариант е да се отвори бутона и накрая на платката има една вълнообразна писта.Това е "антената", за нея се лепи тънък проводник и се извежда на около 30-40 см. от бутона.Това е пробвано и работи, а бутона е на метална желязна врата.
Успех !
Зависи от модела на звънеца,аз имам такъв и въобще няма пряка видимост между приемник предавател и нямам никакъв проблем .Единствено съм му сложил външни батерии по големи ,че тези бързо се изхабяват.

Тема "безжичен звънец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: