Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
За къщата с въпросната архитектура и стил - плоският покрив и отива много повече.
Само да се изпълни качествено.
Ако това е къщата - плосък.
Приятно разчупена е.
Поздрави.
markk - напреднал
Воала

Прикачен файл

P1010219.JPG
Както и да го погледнеш,плоския покрив ти е полезна площ минимум 8 месеца в годината,а ако си направиш и един басейн....
P1010219.JPG (112.73 KиБ) Видяна 5157 пъти
Георгиев - специалист
Не забравяй, че плоският покрив трябва да се сметне на натоварванията на които смяташ да го подлагаш. Вариант да направиш просто плосък покрив като покрив и после да решиш да правиш градина или басейн няма.
mitko8103 - напреднал
Жената е против плокият покрив, заради предъбеждения от течове и топлоизолация, но пък вижте само проектанта как ге е намислил, с лиатна куниа и барбекю а да не гожорим за панорамата към морет о и гората.
mitko8103 - напреднал
Местността е Боровец Юг, все още малко неуредена добре но аз очаквам добро развитие в района. В момента се водоснабдява почти навсиакъде, а това беше голиамата пречка до сега.
Благодаря на Всички за мненията, пожелавам ви успех във всички начинаия, надявам се да видим и моиат блог за къша с плосък покрив само да видим как ще се разберем с Жената.
argonavt - специалист
mitko8103 написа:
Жената е против плокият покрив, заради предъбеждения от течове и топлоизолация, но пък вижте само проектанта как ге е намислил, с лиатна куниа и барбекю а да не гожорим за панорамата към морет о и гората.

Колега, човек си има жена за да я слуша. :wink:
Е , и аз да напиша мнението си.
Нямам опитности сплосък покрив , но това , което съм чувал от колеги е , че рано или късно се появяват проблеми / да ме извинят пишещите с различно мнение/. Архитектурата на една къща , колкото и да я опростяваме като работа и да я подценяваме , има философия. За мен четирискатния покрив е харектерен за нашите земи. Това е мое ,да кажа , пристрастие , защото съм почитател на т.н. "традиционна българска архитектура".
От друга страна , бил съм на гости на мои приятели във вилна зона "Зора" на Слънчев бряг , където къщата беще със скатен покрив и един участък беше развит с кухненски кът и тераса . Гледката е към Несебърския залив и наистина е готино.

Към твоя проект- мястото е с голяма денивелация , която се вижда от снимката и добре е да се изпипат нещата , като къщата стане раздвижена в нивата . Така може да се получи и това , което споменах по-горе в подпокривното пространство. Ако целия покрив е плосък , както е на анимацията , на мен ми стои малко неуютно. Другото е , че тези дълги тераси /от ъгъл до ъгъл на къщата/ ми стоят доста монотонно и ако може архитекта малко да разчупи фасадите.

Виж , на чужд гръб и сто тояги са малко , но мнението ми е искренно. Другото е , че "по вкус и цвет - товариш нет". Дано съм бил полезен.
Георгиев - специалист
Двуетажна къща ли ще правиш? Ето едно предложение, правиш двускатен покрив с надзид като пространството под него остава отворено от едната страна, тоест получава се една огромна покрита тераса, като в задната част можеш да приспособиш лятна кухня, килер или каквото си искаш :). Получава се де факто покрит плосък покрив, така няма да има нужда от скъпи изолации на плочата. Дали ще стане по-евтино е съмнително, но е опция :)
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Истината е, че и аз предпочитам скатен покрив, но пък за въпросната къща, както я е направил проектанта - скатният покрив не върви.
Още повече, че щом къщата е на морето - вече няма никакви зими както виждате, така че проблема със снега леко намалява.
А до автора на темата - ти мъж ли си или ,,лукова" глава. Стига с тази жена - не ходиш по парантии. Къща ще строиш нало жи се малко. Проекта за къщата е страхотен сега.
Поздрави.
mitaka_vk - специалист
zdravko_dimitrov1986 написа:
Истината е, че и аз предпочитам скатен покрив, но пък за въпросната къща, както я е направил проектанта - скатният покрив не върви.
Още повече, че щом къщата е на морето - вече няма никакви зими както виждате, така че проблема със снега леко намалява.
А до автора на темата - ти мъж ли си или ,,лукова" глава. Стига с тази жена - не ходиш по парантии. Къща ще строиш нало жи се малко. Проекта за къщата е страхотен сега.
Поздрави.
Така говориш докато не те настъпи жената :lol:

Проекта е много готин с плосък покрив, но все пак живеем в булгаристан. Тука качеството може да се каже че леко куца, а за такъв покрив си трябва и доста качество като изпълнение. Много добро водоотвеждане /вервай ми наистина ще ти е нуждо доста изръсване за отвеждането/ Пък дори и сняг да няма си има дъжд, който изобщо не си е за пренебрегване даже повече от снега.
По добре хвани проектанта и да ти преработи проекта така за да си пасне със скатен покрив.
mitko8103 - напреднал
Може ли някой да каже в ценово отношение, каква е разликата в плоския и скатния покрив, понеже проектанта твърди че плоският покрив излиза доста по евтино от скатният.

Тема "Плосък или Скатен покрив?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: