Nikolow - напреднал
Аз не казвам ,че ще стане по добре от 10 см вата,казах само ,че е евтино и лесно изпълнимо,в смисъл-"направи си сам".За пяната конкретно:има пяна за залепване на EPS и XPS,но е малко по скъпа от обикновенната,ако искаш ще питам моят дограмаджия коя е подходяща от широко разпространените с малко разширение и ще пиша!
OK Nikolow попитай.Никои друг не подкрепи идеята за използване на пяна,но тя ми се струва най - удачна в моя случай.
peshev-ko - специалист
Lubo Stoynev,съветвам те да си купиш един флакон пяна и от нея да си "изфъскаш" една топка.След като изсъхне побарабани по нея с пръсти.Мисля,че експеримента ще те откаже тотално от вариянта с пяна...
dito - специалист
peshev-ko написа:
Lubo Stoynev,съветвам те да си купиш един флакон пяна и от нея да си "изфъскаш" една топка.След като изсъхне побарабани по нея с пръсти.Мисля,че експеримента ще те откаже тотално от вариянта с пяна...
:2thumbs:

Ако си правиш сам картона, няма да ти струва толкова много за 20 квадрата. И без това ще прешпакловаш и пребоядисваш, разликата е само в цената на конструкцията, ГК и ватата от една страна и пяната от друга.
И също така - от мен още едно мнение ЗА къртенето на стария картон. Уплътняваш си евентуални фуги и кухини в зидарията с ВЦ разтвор, спечелваш си тези няколко сантиметра, не се налага да ползваш по-дълги окачвачи. От моя ремонт се убедих едно - или правиш нещо както трябва, или не се захващаш.
Добре Благодаря ви
На пролет ще се събаря стария ГК и ще се прави на ново по вашите препоръки
sladi4kia - напреднал
Давам само вариант ако може да стане.След като и аз имам същия проблем като човека.А не може ли на гипскартона да се залепи 2 или 3 см стиропор и отгоре да се сложи още един пласт гипскартон???Като новия пласт ще се захване за стария с някакви дюбели или още по добре да се захване за тухлите???
panalov - специалист
Стиропора не е за шумоизолация а за топлоизилация.Може би вата.
sladi4kia - напреднал
Стиропора си е точно и за двете.Даже ми се струва,че като шумаизолационен материал е по добър от тази прехвалена вата.
Crafty - специалист
Щом си убеден - давай. Направи го и сподели впечатления.
sladi4kia - напреднал
Не че съм убеден,казах само че мисля така.А коя вата е с по добра шумоизолаци-минералната или каменната/

Тема "Идеи за шумоизолиране на стени с гипскартон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: