• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 31
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Puf-Paf - специалист
Благодаря и на теб 2V6! Обаче за лош късмет влизам във форума през работно време и на половината ти въпроси няма да мога да отговоря. И все пак- котела е на две години и уплътненията на вратите все още ги бива. Вратата за пълнене на гориво затваря плътно. Когато се включва принудителното охлаждане, температурата според термометъра на самия котел е около 96-98 градуса. Сложил съм термометър някакъв на студения щранг и той показва около 65 градуса. Модела на смесителния вентил ще ти го пратя довечера- само знам, че е автоматичен, марка Honeywell. Помпата е монтирана между котела и трипътния вентил, на входящата вода, но може и да бъркам- нека погледна и ще пиша пак.
filmatoplo - майстор
Разгледай сайта писан по горе от мен , с термовентил температурата дори връщащата е и 80 гр понякога такава каквато е в котела .
2v6 - майстор
filmatoplo написа:
Mescolicaldaie.it вижте тука в продукти системите с котли ,буфери ,вентили и контролери .ако някой може да качи схемата с 4 пътния вентил да видят още хора :wink:
За схемата по-долу ли говориш?
Puf-Paf написа:
Благодаря и на теб 2V6! Обаче за лош късмет влизам във форума през работно време и на половината ти въпроси няма да мога да отговоря. И все пак- котела е на две години и уплътненията на вратите все още ги бива. Вратата за пълнене на гориво затваря плътно. Когато се включва принудителното охлаждане, температурата според термометъра на самия котел е около 96-98 градуса. Сложил съм термометър някакъв на студения щранг и той показва около 65 градуса. Модела на смесителния вентил ще ти го пратя довечера- само знам, че е автоматичен, марка Honeywell. Помпата е монтирана между котела и трипътния вентил, на входящата вода, но може и да бъркам- нека погледна и ще пиша пак.
Разлика повече от 20 градуса на радиаторите означава недостатъчна циркулация през тях.
Помпата на каква мощност е?
Има ли притворени кранове по радиаторите?
Отвори притворения кран преди вентила :idea:

Видях ти постовете от преди година:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... ht=#109887
Вентила е ясен, остава въпроса е каква е помпата и начина на свързване?

Прикачен файл

Sistemi_20L1.jpg
Sistemi_20L1.jpg (17.79 KиБ) Видяна 5341 пъти
filmatoplo - майстор
Благодаря ти 2в6 - сега нагледно може да се коментира и двамата собственици на Атмосите да видят кое имат по системата си и кое нямат . :wink:
Puf-Paf - специалист
Помпата е Grundfos, доколкото вярно го пиша, модела не го помня наизуст. Има три степени на действие, като аз съм я поставил на второто- сам прецених, че може би е най- добре. Нямам притворени или затворени кранове на радиатори. Същото е и с крановете при вентила.
Puf-Paf - специалист
Довечера ще се опитам да снимам котела и свързването. Да прощавате, обаче съм пълен лаик по отношение на чертане и схеми :lol: От цялото това нещо разбрах само, че нямам компенсационен съд. А другото не знам какво представлява. Мисля, че най- добре е да кача няколко снимки и тогава да човъркаме въпроса- пък и да добавя точния модеб на вентила и помпата. Пак казвам обаче- много съм доволен от котела- в къщи е топло и комфортно, а за разлика от руския кютук свалих и разхода с около тон въглища и кубик дърва! И още един въпрос- ако реша да поставям компенсационен съд може ли да е отдалечен от котела, защото просто ще трябва да го сложа на тавана- нямам другаде място.
filmatoplo - майстор
За съд фи -750 няма ли място :? и фи-500 съм срещал балони-разходи се до отпадъци -пункт за скрап пълно е с подобни - мангалите носят съвсем нови неща има и неръждаеми .Веднъж попаднах на балон 500 литра на Будерус .За разлика от бойлер , буфера ще бъде пълен с вода от системата която е почти омекотена и няма корозия - също ще работи на 2 бара налягане . :wink: тоест можеш да си приспособиш нещо дори да се наложи тук там заварка преди това . :) чакаме снимки с удоволствие .
nnikbg - специалист
Спорна 2010 живи и здрави!
С голям интерес следя темата. Предстои ми изграждане на отоплителна инсталация за РЗП 150 м2. И аз съм за Атмос ама да видим с финансите че тя цената му е двойна.
filmatoplo - майстор
Има и заместители на Атмоса - пак пиролизни или само с напорен вентилатор .Виж котли - Ерато пиротерм , Линг , Дакон в Ерато , Астра в Интерметал , и само вентилаторни - Линитомат,Мактек ,Термодинамика май и Юнкерс . Ако пък искаш чугунен - вземи Де Дитрих или Виадрус и добави четирипътен вентил и ако имаш възможност буфер ими се обади за благодарност-вентила на всяка цена :wink: 2 та последни котела не са претенциозни много към комините и към сухи дърва както пиролизните и работят с въглища и дърва . :wink:
Neosi - специалист
Здравейте пичове,
Да споделя накои наблюдения към момента..
1. Както писах...къщата се стопли...за пръв път от 5г. ходя и спя по къс ръкав. И ....НА ВСЯКЪДЕ Е ТОПЛО!!!
Но за сега неможем да решим следните проблеми:
1. Дървата са абсолютно сухи - барут, но за сметка на това да дребни.
С едно зареждане изкарва около 4 часа. Пробвах със дебели пънове и изкара 10 часа.
2. Имам съмнения относно качеството на трипътния вентил...има го сниман и описан в постовете. Ако е нагласен на 4 - т.е. да отваря на 60 гр. радиаторите в горната час са врели, а в долната студени. При това положение при Т на котела 90 гр. вкючи охлаждането. Щом завъртях вентила на 2 - проблема изчезна.
Друго..май няма...но каквото и да става с газта приключих. :-D :-D :-D
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 31

Тема "Схема за свързване на Atmos." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: