Благодаря и на теб 2V6! Обаче за лош късмет влизам във форума през работно време и на половината ти въпроси няма да мога да отговоря. И все пак- котела е на две години и уплътненията на вратите все още ги бива. Вратата за пълнене на гориво затваря плътно. Когато се включва принудителното охлаждане, температурата според термометъра на самия котел е около 96-98 градуса. Сложил съм термометър някакъв на студения щранг и той показва около 65 градуса. Модела на смесителния вентил ще ти го пратя довечера- само знам, че е автоматичен, марка Honeywell. Помпата е монтирана между котела и трипътния вентил, на входящата вода, но може и да бъркам- нека погледна и ще пиша пак.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Puf-Paf
- специалист
307 мнения в "Схема за свързване на Atmos."
filmatoplo
- майстор
Разгледай сайта писан по горе от мен , с термовентил температурата дори връщащата е и 80 гр понякога такава каквато е в котела .
2v6
- майстор
filmatoplo написа:Mescolicaldaie.it вижте тука в продукти системите с котли ,буфери ,вентили и контролери .ако някой може да качи схемата с 4 пътния вентил да видят още хораЗа схемата по-долу ли говориш?
Puf-Paf написа:Благодаря и на теб 2V6! Обаче за лош късмет влизам във форума през работно време и на половината ти въпроси няма да мога да отговоря. И все пак- котела е на две години и уплътненията на вратите все още ги бива. Вратата за пълнене на гориво затваря плътно. Когато се включва принудителното охлаждане, температурата според термометъра на самия котел е около 96-98 градуса. Сложил съм термометър някакъв на студения щранг и той показва около 65 градуса. Модела на смесителния вентил ще ти го пратя довечера- само знам, че е автоматичен, марка Honeywell. Помпата е монтирана между котела и трипътния вентил, на входящата вода, но може и да бъркам- нека погледна и ще пиша пак.Разлика повече от 20 градуса на радиаторите означава недостатъчна циркулация през тях.
Помпата на каква мощност е?
Има ли притворени кранове по радиаторите?
Отвори притворения кран преди вентила

Видях ти постовете от преди година:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... ht=#109887
Вентила е ясен, остава въпроса е каква е помпата и начина на свързване?
Прикачен файл
Sistemi_20L1.jpg (17.79 KиБ) Видяна 5341 пъти
filmatoplo
- майстор
Благодаря ти 2в6 - сега нагледно може да се коментира и двамата собственици на Атмосите да видят кое имат по системата си и кое нямат . 

Puf-Paf
- специалист
Довечера ще се опитам да снимам котела и свързването. Да прощавате, обаче съм пълен лаик по отношение на чертане и схеми
От цялото това нещо разбрах само, че нямам компенсационен съд. А другото не знам какво представлява. Мисля, че най- добре е да кача няколко снимки и тогава да човъркаме въпроса- пък и да добавя точния модеб на вентила и помпата. Пак казвам обаче- много съм доволен от котела- в къщи е топло и комфортно, а за разлика от руския кютук свалих и разхода с около тон въглища и кубик дърва! И още един въпрос- ако реша да поставям компенсационен съд може ли да е отдалечен от котела, защото просто ще трябва да го сложа на тавана- нямам другаде място.

filmatoplo
- майстор
За съд фи -750 няма ли място
и фи-500 съм срещал балони-разходи се до отпадъци -пункт за скрап пълно е с подобни - мангалите носят съвсем нови неща има и неръждаеми .Веднъж попаднах на балон 500 литра на Будерус .За разлика от бойлер , буфера ще бъде пълен с вода от системата която е почти омекотена и няма корозия - също ще работи на 2 бара налягане .
тоест можеш да си приспособиш нещо дори да се наложи тук там заварка преди това .
чакаме снимки с удоволствие .

filmatoplo
- майстор
Има и заместители на Атмоса - пак пиролизни или само с напорен вентилатор .Виж котли - Ерато пиротерм , Линг , Дакон в Ерато , Астра в Интерметал , и само вентилаторни - Линитомат,Мактек ,Термодинамика май и Юнкерс . Ако пък искаш чугунен - вземи Де Дитрих или Виадрус и добави четирипътен вентил и ако имаш възможност буфер ими се обади за благодарност-вентила на всяка цена
2 та последни котела не са претенциозни много към комините и към сухи дърва както пиролизните и работят с въглища и дърва . 

Neosi
- специалист
Здравейте пичове,
Да споделя накои наблюдения към момента..
1. Както писах...къщата се стопли...за пръв път от 5г. ходя и спя по къс ръкав. И ....НА ВСЯКЪДЕ Е ТОПЛО!!!
Но за сега неможем да решим следните проблеми:
1. Дървата са абсолютно сухи - барут, но за сметка на това да дребни.
С едно зареждане изкарва около 4 часа. Пробвах със дебели пънове и изкара 10 часа.
2. Имам съмнения относно качеството на трипътния вентил...има го сниман и описан в постовете. Ако е нагласен на 4 - т.е. да отваря на 60 гр. радиаторите в горната час са врели, а в долната студени. При това положение при Т на котела 90 гр. вкючи охлаждането. Щом завъртях вентила на 2 - проблема изчезна.
Друго..май няма...но каквото и да става с газта приключих.

Да споделя накои наблюдения към момента..
1. Както писах...къщата се стопли...за пръв път от 5г. ходя и спя по къс ръкав. И ....НА ВСЯКЪДЕ Е ТОПЛО!!!
Но за сега неможем да решим следните проблеми:
1. Дървата са абсолютно сухи - барут, но за сметка на това да дребни.
С едно зареждане изкарва около 4 часа. Пробвах със дебели пънове и изкара 10 часа.
2. Имам съмнения относно качеството на трипътния вентил...има го сниман и описан в постовете. Ако е нагласен на 4 - т.е. да отваря на 60 гр. радиаторите в горната час са врели, а в долната студени. При това положение при Т на котела 90 гр. вкючи охлаждането. Щом завъртях вентила на 2 - проблема изчезна.
Друго..май няма...но каквото и да става с газта приключих.

Тема "Схема за свързване на Atmos." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература