• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Osiris - специалист
Gladiator_BG написа:
баце тва с BRIDGE-то ме заинтересува ... дай малко инфо как става магията ... какви настройки да правя и каде ...
а колкото това до доставчика (TTL) ... звъннах до офиса .. казах им какво искам да правя ... а от там мадамата супер очудено ме попита за какво и говоря ... въобще няма представа за това с двете ланкарти и ми предложи да си купя рутер и срещу 10 лева да дойдат да ми го настроят вкъщи ?!?! при което аз им отговорих "може би"
още не съм купил нито рутер ... нито суич ... нито квато и да е там джаджа щото не ми е наложащо ... просто от инат исках да го направя с кроснат кабел и две ланки на кораба майка :lol:

я си земи рутерче от доставчика и да ти е мирна главата тва с BRIDGE-то е като интернет шерването и е същата боза ако кабела ти е просвирен а картите не бачкат няма да тръгне с BRIDGE
Gladiator_BG - специалист
ти май не си разбрал предишния пост ... аз да си купя от някаде рутер пък те да дойдели да ми го настроят ... а тва за двете карти ... ша го мъча доде го направа ... та ако ще още едно турско да дойде ...
bobykafe - специалист
И никъде не чух да си забраниш Windows firewall или да отговориш колко ти е TTL на пакетите към външен сайт...
файерлала съм го спирал и на двата компа ...а тва за ттл ?!?! как да го видя колко са тия пакети или квото е там
svetliopi44 - Чирак...
Можеш да го провериш така start-run-cmd-ping dir.bg и в резултата го пише.
Ако е единица няма как да стане ... Обади се на доставчика да ти го променят...

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (78.16 KиБ) Видяна 4540 пъти
Osiris - специалист
Gladiator_BG написа:
ти май не си разбрал предишния пост ... аз да си купя от някаде рутер пък те да дойдели да ми го настроят ... а тва за двете карти ... ша го мъча доде го направа ... та ако ще още едно турско да дойде ...
не знам кой ти е доставчика при моя си има такава политика плашташ за 2 PC а рутера ти е безплатен :wink:
bigshop - специалист
По горе съм ти написал каква е грешката според мен. Защо не пробваш? Досега съм го правил много пъти и винаги е ставало. Това е начинът описан в хелпа на Windows (виж Internet Connection Sharing). Опитай! Без пари е :)
naB4o - специалист
За bridge, правиш следното:

Селектираш, активната (интернет-използващата карта) и тази която е към др. компютър. Десен бутон и bridge connections. Започва процес по настройване на IP адресите на картите.
Запази си настройките на интернета на файл, просто като бекъп ако се обърка нещо (ако си със статично (зададено) IP).

Ако ще взимаш рутер, ще можеш и сам да го настроиш. Аз лично съм с NETGEAR вече 2 години и имам стабилен сигнал навсякъде около блока в който живея. Настройката става по следния начин - влиза се в рутера, въвеждат се адреси и прочие, ПАРОЛА ! и т.н. Някои рутери имат автоматични настройващи CD и все едно си инстралираш хардуер.

На снимката ще се прави връзка между LAN и Wi-Fi картите на лаптоп.

Прикачен файл

bridge.JPG
bridge.JPG (18.17 KиБ) Видяна 4246 пъти
Johny - майстор
Натъкнах се на нещо. Не съм го пробвал, но ти опитай.
http://store3.data.bg/pchelp/articles/s ... Wizard.htm
Gladiator_BG написа:
здравейте ... имам едно съседче кадето си е пуснал интернет и си крадвах нет за лаптопа от него ... но уви той взе че се сети да си сложи парола и сега се опитвам да пусна нет от компа към лаптопа ...
направих си кабел crossover ...
и изчетох десетки теми ... но в крайна сметка резултата беше кръгла нула ...
ето някои от темите с които мисля че трябваше да стане
http://ilhanarif.com/others/helpcenter/57-pc2pc
http://store3.data.bg/pchelp/articles/s ... Wizard.htm
http://www.akula.hit.bg/lancannection.html

свързвам кабела с компа и лаптопа ... шервам ланкартата през която идва нета ... втората ланка и задавам там IP 192.168.0.1 и SM 255.255.255.0

после на лаптопа зададох там както си му е реда
IP 192.168.0.2
SM 255.255.255.0
DG 192.168.0.1
DNS 192.168.0.1

странното е че двата компа немогат да се "видят" един друг
и двата са с XP SP3
кроснатия кабел който съм направил е не по дълъг от 10-12 метра

оптах през setup network wizard ... workgroup и на двата са еднакви (MSHOME който е по подразбиране) ... имената на самите компютри са различни ... но в крайна сметка немогат да се засекат ... за всеки случай съм шернал по 2-3 папки и на двата компа но и от това файда нямаше ...
по принцип доставчика ми е цифрова кабелна телевизия (DCC) и IP-то ми е автоматично ... каквото го зададе модема
в крайна сметка ако немога да пусна интернет на лаптопа поне бих искал да направя някаква локална връзка за да може да разцъквам игрички със сестрата ...
това беше едно от първите неща които опитах
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Връзка м/у два компютъра (какво ли не пробвах)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: