huligana90 - напреднал
torbalan написа:
аз мисля да слагам сайдинг и момчетата от фирмата казаха, че температури не ги бъркат, единственото условие е когато се слага ватата да не вали...
Тате преди искаше да слага но така и не сложихме Колко пари е на квадрат и стереопор ли слагат или вата
torbalan - Дървен философ
виж на сайта на ЕНТИ...
с гугъла бързо ще го намериш ;)
dito - специалист
Всъщност, фолиото е за пароизолация.
huligana90 - напреднал
Демек кво ше рече това :?
dito - специалист
Ватата се слага предимно като вътрешна топлоизолация (освен при разните вентилируеми фасади) и това фолио трябва да бъде от вътрешната страна - към гипсокартона. Така ще спира парите, които минават през него и няма да ги допуска до ватата. Ако тя се навлажни, ще намалеят топлоизолационните и свойства, освен това, ако овлажняването е сериозно, може да мухляса. От външната страна би трябвало да може да се "издишват" тези пари, ако са в минимално количество. Така имаш нещо като еднопосочен филтър за влагата от вътрешността на помещението. Почти същата работа би трябвало да свърши един обикновен найлон - вкъщи така направих, но многоуважаваната ми съпруга изтри снимките на гипсокартона още от фотото и не мога да ги постна.

П.П. Порови с търсачката, имаше писано по въпроса от хора с доста по-богат опит от мен. Както се казва, да пиеш от извора :wink:
simeonov_74 - специалист
dito написа:
Всъщност, фолиото е за пароизолация.
Правилно!!! Това е пароизолационно фолио и тука в форума е писано за нея и в твоя случай ти трябва точно такава, но като потърсиш из темите ще разбереш защо :wink:

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... ht=#112512
huligana90 - напреднал
Така добре ли е като за 6 квадрата

http://img231.imageshack.us/img231/1831/asdfasdff.png

общо са 2 големи плоскости и още една голяма разрезана на две
dito - специалист
Мале, мале, само като ти гледам картинката и се плаша :-D "Половин метър" е добър размер, показва размаха на широката славянска душа и презрението ти към дребнавите коти в санитиметри :)
Разстоянието между 2 профила не трябва да е повече от 60 см (според някои 50), а 2 метра делено на 3 не е съвсем добре. И тази верикална черна черта по средата какво е - да не би да е фуга между 2 плати ГК? Фугата задължително трябва да е върху профил.
Я по-добре дай размери само на помещението (по възможност в см :razz: ) и ще ти кажа според мен къде горе-долу да са профилите и окачвачите според скромната ми практика от 2 таванчета и 4 стенички вкъщи (все още не са паднали, хехе).
jekasus - майстор
Имаш една грешка , Трябва да размениш фуги
Изображение
по този начин
http://www.picvalley.net/u/2916/5306933 ... 3ZsCn7.BMP
За таван профили се слагат на 50 см за 12.5 мм гипскартон и 40 см за 9.5 мм , напречно на листи ГК ,
huligana90 - напреднал
Говорех грубо казано размерите :D

Да де шахматно само че мене ме интересуваше държачите

размерите са 2,30 х 2,90

Тема "Гипсокартон под плоча" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: