• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 68
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
denuchi - специалист
а неможе ли водата да влиза от долу. а някъде отгоре да се изтича. така водата малко повече ще обикаля из варела.
kamburovgn - напреднал
След като се пробва ще стане ясно, не мисля че преместването на отходната вода ще е трудно,пък и доколкото ми е ясно студената вода бяга надоло.
Последна промяна от kamburovgn на чет яну 07, 2010 7:51 pm, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Пробвай там ,пробвай :) и най накрая казана за ракия чака :-D ми ти си готов :wink: дано носите на шега .
Чаро - Акълия
Сложи нещо в средата- някакъв цилиндър, да запълни пространството.
Пусни входа отгоре-тангенциално, изхода отдплу тангенциално...
Нали не бъркам понятието :?
denuchi - специалист
ако не е тайна колко тръба нави и с какво "фи "е тръбата. малко множко ми се виждат и двете.
kamburovgn - напреднал
ф 9,5 три серпентини като оригинала дължината е около 37 метра всичко копирах от оригинала като дължина и схема.
Zoro5 - специалист
Нагласи си два термометъра и едно мерително канче и ще сметнем какво си направил. Това реално е "потопен" топлообменник, а на тях им дават до 5 пъти по-малка мощност спрямо противотоков тръбен за същата площ на тръбите.
kamburovgn - напреднал
и как да използвам термометрите?
filmatoplo - майстор
Един пластинчат ТО ще свърши май по добре работата , ако греша поправете ме - въпроса е откъде ще идва водата с постоянна температура за бидона .
kamburovgn - напреднал
от сондаж 16 градуса
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 68

Тема "Направи сам термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: