Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
silllveto - Майсторица
Вече му загубих края, но ако отдушника не пречи и има възможност да се извърти тръбата, където се включва тоалетната, дали с нещо такова (само предполагам, не ми се смейте :razz: )

Изображение или такова Изображение

За да може да се измести тоалетната и да се освободи мястото за къпане най-далече от вратата.

Вие ли ще правите ВиК-то, или водопроводчик? Ако е второто, той ще си свърши работата, ако ли не, виждам, че тук има специалисти, които да ви насочат в работата. Но първо изберете няколко варианта и визуализирайте с някоя 3Д програмка, за да можете да нанесете реалните размери на всичко в банята и да прецените ще има ли място за паравани, кабини и тем подобни. :)
Rumen Iankov - специалист
А ще начертаете ли къде е мръсния канал и къде е отдушника.И кажете какви са стените.Дали са панел, шайба или тухла. :?
livia - помощник
Стените са само тухла. Обаче като имам само снимка и незнам как да начертая допълнително канала. те са там в правоъгълника 460х290, като мръсния е най в дъното, до 1280 стената. А пред него/т.е. към вратата е отдушника. Изглежда няма да може да стане местене, освен ако не се бутне стеничката, с която са затворили тръбите и се изгради нова, но по-напред. Ще трябва да се понауча на чертане на компютър.
Ако си на първия етаж и отдолу има мазета можеш да сложиш тоалетната където искаш,но иначе си е приключение да изместиш канала на тоалетната чиния.
А може и такъв вариянт

Прикачен файл

DSC00442.JPG
DSC00442.JPG (49.17 KиБ) Видяна 4580 пъти
livia - помощник
Да де, такъв беше и варианта на Силвето. И аз всъщност няма да местя мръсния канал, а само трябва да завъртя тръбата от тоалетната към мръсния канал и да я удължа -нещо такова каквото е показала Силвето. То даже там има такова нещо, трябва /ако е физически възможно/ да се завърти. Не знам как се снаждат тръбите - ще се пита каналджия. А иначе има някаква ширинка пред тръбите, покрай която да мине вече удължената нова тръба от т.чиния към канала. Ако не е достатъчно, би могло стеничката да се бутне и размера 290 да стане примерно 330 или нещо подобно. Ако разбира се вече по-дългата тръба от т.чиния до канала не е подходяща за нормално функциониране на т.чиния
silllveto - Майсторица
Доколкото разбирам отдушника пречи за осществяването на този вариант :?
Пускам ти един, който доста ще смалява визуално пространството, но ми се вижда по-лесен за осъществяване.
Или задължително с душ-кабина, или пода под душа да е на по-ниско ниво от останалата част на помещението. Обаче при втория вариант пак не сте застраховани от преливане към вратата, така че душ-кабина е по-добре. Това обаче ще затрудни влизането в банята (когато влизаш в помещение, никога не влизаш точно направо, а леко в дясно), но пък ако има начин може да сложите плъзгаща врата, или вратата да се отваря навън..

Прикачен файл

p1030006_1151.JPG
p1030006_1151.JPG (35.58 KиБ) Видяна 4518 пъти
Може по този начин да вкарате тръбата

Прикачен файл

DSC00331.JPG
DSC00331.JPG (35.86 KиБ) Видяна 4486 пъти
sasooooooooo - "специалист"
Rumen Iankov, ще си позволя един съвет. Първо завърти снимката на 900 и после на 800/600, ако снимката е права - 600/към колкото покаже. Че много сплескани :?
silllveto - Майсторица
Rumen Iankov, добра идея, но ако се приложи в техния случай мисля, че ще влезе в отдушника :razz:

Тема "Малка баня- разпределние" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: