Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
jameson_2001 - специалист
Наистина тези къщи са неповторими! Моят кум се е запалил да му правиме в същия стил, само че барбекю - на двора. Даже миналото лято се снабди с 4 кубика бял бор - обло. Чакаме лятото и го почваме.
argonavt - специалист
lemon70 написа:
В България нямаме суха дървесина и традиции за такива къщи, точно затова на мен ми трябва малка като помощна на друга по-голяма от тухли... :o
Нещо не мога да хвана логиката. Търсиш къща от дървени трупи и обожаваш такава , но в същото време искаш да я ползваш временно докато стане другата от бетон. Ако това е така , то нещо съвсем просто би ти свършило работа и не е задължително да е от трупи.
Ако си решил да остава и в бъдеще , то трябва да имаш в предвид някои неща - каквато и да е постройка трябва да има разрешение за строеж , което предполага съобразяване с някои параметри - големина на парцела , разстояния между сградите и др.
Просто разсъждавам .....
Значи...къщата от трупи ще е нещо като малко бунгало 40-50 кв/м. която да стане бързо и ще е в единият ъгъл на парцела.
По натам може да се направи на сауна, руска баня, къща за гости...просто ръзсъжгдавам....
А другата от бетон... :lol: около 300 кв.м. ще отнеме 1-2...год....
Колега я кажи от къде може да се купи бял бор...???
n.nikoloff - специалист
защо реши точно бял бор?
nasco2 - специалист
lemon70 написа:
В България нямаме суха дървесина и традиции за такива къщи, точно затова на мен ми трябва малка като помощна на друга по-голяма от тухли... :o

Никъде по света няма суха дървесина, суши се в последствие и в България имаме доста добре развита дървопреработваща индустрия. Имаме доста мебелни и паркетни фабрики който предлагат перфектно изсушени изделия. В почти всяка подобна фабрика имат сушилни и в момента на кризата с удоволствие ще ти изсушат материала срещу съответното заплащане.
argonavt - специалист
lemon70 написа:
Значи...къщата от трупи ще е нещо като малко бунгало 40-50 кв/м. която да стане бързо и ще е в единият ъгъл на парцела.
По натам може да се направи на сауна, руска баня, къща за гости...просто ръзсъжгдавам....

Аз съм пазарувал дървен материал от "Доспатлес" и съм доволен.

След като ще правиш две къщи , то наистина си провери нещата конкретно в твоя случай - можеш ли да имаш две постройки в твоя парцел и при какви условия. Документално нещата за двете къщи не се различават.
n.nikoloff - специалист
nasco2 написа:
Никъде по света няма суха дървесина, суши се в последствие и в България имаме доста добре развита дървопреработваща индустрия. Имаме доста мебелни и паркетни фабрики който предлагат перфектно изсушени изделия. В почти всяка подобна фабрика имат сушилни и в момента на кризата с удоволствие ще ти изсушат материала срещу съответното заплащане.
Това е точно така. Ако позволите малко ще допълня. Не съм сигурен, че в България по дърводобивните цехове, където има сушилни камери ще се намерят специалисти, които въобще знаят, а камо ли да могат да сушат трупи.
А! И да допълня - аз пазарувам от десетина места, но така и не разбрах защо точно бял бор търси колегата?
argonavt - специалист
n.nikoloff написа:
И да допълня - аз пазарувам от десетина места, но така и не разбрах защо точно бял бор търси колегата?
Така си е решил , това му харесва , както и къща от трупи. :)
n.nikoloff - специалист
Абе за решил - ясно, ама белия бор е много неподходящ за случая. По-добре смърч.
sipher - помощник
lemon70 написа:
Аз свърших тази година строеж и имам чудесни трупи от бял бор: равни и дебели. Също смятах да строя бунгало, ама не останаха пари и ги продавам. Миналогодишни са и идеални за целта ти

Ако не си намерил нещо пиши във форума и ще направим връзка. Имам около 2000 бр.

Тема "Къща от Трупи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: