Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
alsted - майстор
Къде си бе приятелю, rulom :winken:
Как си удовлетворен от свежия и интересен отговор на pavelari :supz:
rulom - модератор
По принцип съм тук, ама явно pavelari си е пил хапчето, та ви се размина :lol:
Всъщност той си повтаря едно и също, ама няма кой да го чуе :cool:
pavelari - майстор
stefan_gb написа:
pavelari написа:
СТЕФАНЕ... купи си фазомер, макар че и с мултицет може да се премери всеки от изводите спрямо земя... Не коментирам трафчета от по 50-100 лева а по-масовите
:? :? имам си няколко, я обясни какво и как измерваш и какви са ти изводите .....
Не дърпай лъва за опашката... Аз под "електронно" захранване имам предвид такова без трансформатор а с полупроводникови елементи. Искаш да спориш за нещо в което не си много убеден - и дано да не си! Аз съм до тук в тази тема.
stefan_gb - специалист
pavelari написа:
stefan_gb написа:
pavelari написа:
СТЕФАНЕ... купи си фазомер, макар че и с мултицет може да се премери всеки от изводите спрямо земя... Не коментирам трафчета от по 50-100 лева а по-масовите
:? :? имам си няколко, я обясни какво и как измерваш и какви са ти изводите .....
Не дърпай лъва за опашката... Аз под "електронно" захранване имам предвид такова без трансформатор а с полупроводникови елементи. Искаш да спориш за нещо в което не си много убеден - и дано да не си! Аз съм до тук в тази тема.
rulom не позна за хапчето :)
pavelari Ето ти три схеми, кажи на коя виждаш галванично разделяне и на коя не :!: а след това сподели колко луни по 12V 50W ще закачиш към схема 1 :-D

Прикачен файл

Схема 3.jpg
Схема 3.jpg (37.73 KиБ) Видяна 2862 пъти

Прикачен файл

Схема 2.png
Схема 2.png (61.05 KиБ) Видяна 2863 пъти

Прикачен файл

Схема 1.gif
Схема 1.gif (33.56 KиБ) Видяна 2865 пъти
pavelari - майстор
stefan_gb написа:
pavelari написа:
stefan_gb написа:
pavelari Ето ти три схеми, кажи на коя виждаш галванично разделяне и на коя не :!: а след това сподели колко луни по 12V 50W ще закачиш към схема 1 :-D
:lol: Ти знаеш ли изобщо какво е това траф с намотка? Че даже задаваш въпроси
stefan_gb - специалист
Мислех че говоря с що годе интлигентен човек :evil: Здададох ти конкретен и ясен въпрос и ако няма какво да кажеш не говори празни приказки че стваш смешен! Убориме с знания за какъвто и да е вид трансформатори насреща съм.
В краина сметка въпроса ми които зададох към теб е свързан с темата. така че отговори лъвчо.
rulom - модератор
stefan_gb, не се заяждай.Спора трябва да е продуктивен, съответно-полезен.Кажи точно какво не ти е ясно и някой ще ти обясни или ако разполагаш с някакви знания, пак ги сподели, определено ще са полезни :wink:
Поздрави и пак си спорете, ама да има и файда :partyman:
stefan_gb - специалист
rulom ти наистина ли не схващаш защо задавам такъв въпрос......
От какво си извади извода че тук нещо не ми е ясно.....
Аз ли се заяждам......
Вие четете ли темите изцяло.....
rulom - модератор
Отначалото я следях, ама последните постове не ги четох съвсем(щото не са ми само те) :wallbash: ша са поправя, ама просто исках спора да е полезен :wink:
Сега ще изчета и ще съм в час :wink:
stefan_gb - специалист
pavelari написа:
stefan_gb написа:
pavelari написа:
:lol: Ти знаеш ли изобщо какво е това траф с намотка? Че даже задаваш въпроси
rulom За спор или разговор са нужни поне двама човека но моето си е точно монолог , ето виждаш какъв детски отговор получих.

Цитат: При "електронните трафчета" /които всъщност не са точно трафчета в общоизвестния смисъл - траф с намотки/ масово няма галванично разделяне ....... Всъщност разбираш ли какво си написал.

Цитат: СТЕФАНЕ... купи си фазомер, макар че и с мултицет може да се премери всеки от изводите спрямо земя... Не коментирам трафчета от по 50-100 лева а по-масовите........ Галванично разделяне и фазомер .......
Премерването на изводите спрямо земя....... - Не ти показва дали има галванична връзка или не междо входно изходните вериги.

Цитат: Ти знаеш ли изобщо какво е това траф с намотка? Ти виждал си трансформатор без намотка .......
pavelari не се правя на велик но не ям доматето с коловете! Не е нужно да ме изкарваш глупак за да постигнеш целите си.
В захранващите трансформатори галванично разделяне има, с изключение на автотрансформаторите.
В импулсните трансформатори галванично разделяне има. Импулсните захранвания също са галванично разделени входната и изходната верига . Обратните връзки наи често са оптрони и импулсни трансформатори.
При безтрансформаторните захранвания галванично разделяне няма.Но поради ниската отдавана мощност не се използват за захранвания на осветителни тела тип"луни".
Фазов реголатор /визирам димерите/които може да се използва за харанване на тези тела - има галванична връзка.

pavelari съществуват повишаващи, понижаващи,еднофазни, многофазни, нискочестотни,средночестотни ,високочестотни трансформатори заварачни, токови и силови, измервателни и много други. Бих комуникирал и обсъждал с теб всеки по отделно за да те убедя в противното на което написа!
Мисля че не си прав и този спор бе излишен.

Тема "Вярно ли е че разликата на ток ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: