• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 68
Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
2v6 - майстор
filmatoplo написа:
Един пластинчат ТО ще свърши май по добре работата , ако греша поправете ме
...
Един пластинчат топлообменник май струва 5 пъти повече и като се задръсти май става само за вторични.
filmatoplo - майстор
Там филтри -милтри нали ще има :?
kamburovgn - напреднал
Здравейте на всички ,току що приключихме с тестовете .Ето и малко данни истински ,изходяща температура 53,7градуса изключва вентила на водата. около 49,8 включва и пак така до 53,7 ,температура на водата м-у 11,8 и 6,6 градуса .За мен топлообмена е много добър поне за сега. Работно налягане 25 бара спира водата на 22 я пуска отново .Това е за 4 часа работа .Утре ще дам повече инфо .Благодаря на всички за помоща!!! Бидона работи!!!
kuuuuuul - майстор
Браво :klatsch: Още малко тестове да се уточнят нещата и да почвам и аз.Чакам с нетърпение.
denuchi - специалист
аз ще помоля за малко пояснение. малко съм :sauf: така. това 53.7 гр. изходяща температура на вода или въздух. какъв вентил изключва при 53.7 гр.и после какъв включва на водата. това 11.8-6.6 гр. водата в бидона ли е. с какъв фреон работи машинката. ще ме извените.
kamburovgn - напреднал
След намаляне на дебита на водата и отопляне на помещението темп. на водата м-у 6 и 7 градуса темп. на духалката около 50 градуса почти не вдига налягане и не изключва водата, водата е много малко около 1,2/1,5 кубика на час горе долу.Паузите м-у работните цикли са около 50/50 и машината не се тормози така.Това е за сега. фреон 22 температурата е на въздуха но както казах след корекция на дебита има подобрение защото почти през цялотовреме изх. температура на въздуха е еднаква и т на водата се промени.А вентила е сложен на водата спира водата ако вдигне налягането.Свързал съм го на мястото на вентилатора.Водата идва от хидрофора затова съм я прекарал през вентил.
denuchi - специалист
ко тана с варела. работе ли системата. нещо замълча. похвали се нещо.
kamburovgn - напреднал
Здрасти denuchi, всичко работи добре благодаря за загриженоста .Не съм писал повече защото никой нищо не пита .Пък и имах малко проблеми с компютъра наложи се да го преинсталирам заради вируси .Бидона се държи много по добре от външната духалка .То не ще и питане де . Ако те интересува нещо по конкретно питай .
kuuuuuul - майстор
Как да не се интересуваме.Аз чакам с нетърпение по подробни данни,сега тамън застудя.Основно с колко лева на час каква тем. поддържаш вътре,управлението реши ли го окончателно,при по студено време колко вода харчи и т.н.Аз от мойта въздух-вода нещо не съм много доволен. :partyman:
filmatoplo - майстор
:-D Въздуха ако вършеше работа -казана за ракия щеше да е с въздушно охлаждане :wink: (шегичка)
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 68

Тема "Направи сам термопомпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: