Всичко за дърводелството
shadowman - майстор
Скоро монтирах такава кухня (купешка) с окачвачи, но без нут и да си кажа нещата не са същите. Шкафа като се окачи се получава, че горе се получава фуга от окачвача и не може да се прибере а долу опира в стената и фактически стои на криво. Когато се прави с нут това нещо го няма. Нута го правя на циркуляра, но не с ръчен. С ръчния няма да се получи както трябва, нямаш голяма база и ще го назъбиш, освен това фазера е 3-4 мм а ножа на ръчния е 2 мм и ще трябва да повтаряш.
За колегата PCL82, горните шкафове ги правя по 340 мм с вратата и вътре ми остава чисто 302 мм, за чиниите няма дерт ама за тенджери горе малко трудно.

http://www.napravisam.bg/forum/download.php?id=14220

http://www.napravisam.bg/forum/download.php?id=14219
zillius - специалист
Благодаря ви за коментарите,като гледам или ще търся фирма ,която да ми направи нут на страниците или ще ползвам обикновените окачвачи(ге-образните с пластмасово покритие)!
shadowman - майстор
Ако питаш мен с триъгълните планки става май става по-здраво.
zillius - специалист
shadowman да те питам нещо по един друг въпрос.С какви винтове (като размер)захващаш кухненските крака на шкафовете от долния ред?
bisplus - специалист
zillius написа:
shadowman да те питам нещо по един друг въпрос.С какви винтове (като размер)захващаш кухненските крака на шкафовете от долния ред?
3х16 без разпробиване. :)
todor_tsanov - специалист
bisplus написа:
zillius написа:
3х16 без разпробиване. :)
4x 20 а има и крака с 3.5х25
sasooooooooo - "специалист"
Тези 2см, които оставяте за луфт между стената и шкафчетата, заради окачващата шина ли са?
maroka - специалист
sasooooooooo написа:
Тези 2см, които оставяте за луфт между стената и шкафчетата, заради окачващата шина ли са?
Шина, окачвач и дебелина на гърба. Но предимно заради окачвача.

От тази гледна точка лично аз предпочитам вътрешните окачвачи, или както всички ги наричаме САМЕТ-ки, заради името на производителя :)
Лесен монтаж, възможност за реглаж, не отделят корпуса от стената и не изискват фалцване и намаляване на вътрешното пространство.
sasooooooooo - "специалист"
maroka, можеш ли да качиш снимка на тях?
maroka - специалист
100% си ги виждал :)

Само тапата не съм ти снимал - има бели, кафяви и светлокафяви :)

Прикачен файл

SAMET-ka.JPG
SAMET-ka.JPG (152.94 KиБ) Видяна 8914 пъти

Тема "Гръб на кухненски шкаф с окачвач!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: