Всичко за дърводелството
sasooooooooo - "специалист"
Да прав си, виждал съм го, но само на тапа, вътрешноста за сефте.
Два или четири такива окачвача се слагат?
Достатъчни ли са да носят толкова голям товар?
maroka - специалист
На кухненски шкаф по 2, ако ти е по-голям окачваният модул може и 3 да сложиш - винаги в горната част на модула :)

Да ти кажа достатъчно здрави са - повечко зависи какъв дюбел ще сложиш. Едно време като бях по-млад и по-лек и като ме питаха хората дали е здраво се хващах за горният ред на кухнята и правех едно набиране. Няма домакиня, която да има повече от 90 кг тенджери, а дори и да има - не може да ги сложи в един шкаф :-D
sasooooooooo - "специалист"
Благодаря ти за изчерпателната информация :)
zillius - специалист
Казаха ми.че нут може да се направи в домашни условия с оберфреза.Така ли е наистина и според вас може ли да стане точно и прецизно с този инструмент?Дали има и такива фрезери с 4мм диаметър :?:
ZEDYCUS - майстор
zillius
Казаха ми.че нут може да се направи в домашни условия с оберфреза.Така ли е наистина и според вас може ли да стане точно и прецизно с този инструмент?Дали има и такива фрезери с 4мм диаметър Question
За ставане ще стане ,но на теб ти трябва фрезер 3 мм ,фазера е толкова.
Фрезер мисля, че най малките са по 6 мм,но не съм сигурен.Гърба като се прави с нут няма никаква стабилност шкафа.После вратите се регулират много трудно(особено пантите като са от по скъпите.Най много реглаж май имат италианските,нали са параспури като нас, българите).
Лично мнение. :-D
shadowman - майстор
Колега, аз работя само с нут (на 95%) с изключение на горните шкафове ако ще са до тавана. Смятам, че така е по интелигентно и не се вижда фазера отзад ако е кован директно. Относно стабилноста не съм съгласен понеже бия пирона освен в тавана и в страниците и дъното точно там където минава фазера в нута.
ZEDYCUS - майстор
Така не се ли пука самата плоскост,която е зарязана наполовина предполагам. :? За да не се вижда фазера зарязвахме страниците и дъното и тавана и дооформяхме на ръка с длето, в предишната фирма в която работех.Сега просто фазера го правя с 3 или 4 мм по тесен и не се вижда от страни.
shadowman - майстор
Не се пука, като е с нут се кантира и отзад, в 90% от случите работя с кант 0,8 с което нещата стават по-здрави, пирона го бия 3-4 мм навътре, нута ми е 10 мм. Не че не може да се пукне, но и отзад и няма проблем (само да не се пукне и вътре). Предполагам, че сте фалцвали страници и дъна и фазера си ляга във фалца. Коя ти е предишната фирма и коя сегашната ко не е тайна, любопитствам само, да видя дали ги знам.
ZEDYCUS - майстор
Преди 9 години работех за Мебели Гема(Жоро и Емилия) допреди две пък в Съливер, а сега си работя за мен :)
shadowman - майстор
Тия Гема-та къде има магазин в Пловдив обикалят и купуват обков и го продават по-скъпо, дори и плочите са им по скъпо. По миналата година купувах от тях едни материали, след 2 месеца ми ги докараха същите на място (други) и ми излезе по-евтино. Използвал съм услугите на Съливера и винаги е имало забележки по работата им, като ми дойде страница 2000мм с 3мм разлика горе и долу много се нервих.

Тема "Гръб на кухненски шкаф с окачвач!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: