• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
miuivaniui - помощник
искам да вградя мивката в банята в плот. Само, че плотът трябва да е цвят бледолила. нямам представа от какъв материал може да е - водоустойчив мдф, полимермрамор, пвц или нещо друго. Ако имате някакви идеи моля помагайте, а и с някакви координати, защото доста звънях и се оказва че по4ти никъде не правят само плотове за мивки за баня, имам предвид отделно без шкаф.
miuivaniui - помощник
аха, благодаря, аз им намерих на ВРВ в софия един дистрибутор, но цветовата гама е ограничена, а и ми казаха че не знаят дали може да се изреже дупка в която да се сложи керамична мивка както аз искам. По техните думи може само изцяло отляти мивки с плот
chenks - специалист
За плот можеш да използваш кухненски плот. Освен че са термо устойчиви, те са устойчиви и на вода, стига да са добре изолирани покрай ъглите и самата мивка със силикон.
На снимката можеш да видиш същия такъв ламиниран плот с мивка тип "купа". По същия начин може да се изреже отвор и да се монтира друг вид мивка.
При по-големи финансови възможности, препоръчвам да се поръча гранит, от него по-подходящо, няма.

Прикачен файл

bowl.jpg
bowl.jpg (10.73 KиБ) Видяна 14858 пъти

Прикачен файл

granit_sink.jpg
granit_sink.jpg (18.17 KиБ) Видяна 14859 пъти
milko_do - специалист
miuivaniui понеже и аз мисля да правя същия плот в банята та да ти споделя моя опит: магазини за камък и обработка съм намерил на Раковска (към реката), на гара Подуене и на Околовръстния път към Горна баня. Всичките правят подобни плотове, като няма никакъв проблем да им занесеш мивката и по нея да изрежат и отвора (даже си е задължително всъщност). Моя опит показва, че обработката е сигурно два пъти по-скъпа от цената на самия материал, така че може би е по-добре да си избереш най-скъпия материал :? Друга фирма за изкуствен гранит намерих зад Билата в Младост (казва се SKV ако не ме лъже паметта). Те имат и по-голямо разнообразие на цветове (все пак е изкуствен камък), но пък и цените на материала там са доста по-високи. Тези на Раковска като че ли най-добре се представиха, щото ме ориентираха най-пълно (дали да има крачета отдолу, как да се закрепва, как да се оформят кантовете и т.н.)... успех!
Emerald - модератор
Да, правихме едно време мраморни первази в работилницата в Подуене. Останах приятно изненадана от избора на камък и много народни цени. :? Беше доста отдавна обаче.
Emerald - модератор
Да, правихме едно време мраморни первази в работилницата в Подуене. Останах приятно изненадана от избора на камък и много народни цени. :?
miuivaniui - помощник
И на мен повече ми харесва естествения камък и се бях насочил към гранит, обаче жена ми като каза че трябва да е светло лилав, аиде намери ми такъв гранит
Теди - специалист
miuivaniui написа:
И на мен повече ми харесва естествения камък и се бях насочил към гранит, обаче жена ми като каза че трябва да е светло лилав, аиде намери ми такъв гранит
ВЕНАТО-Това е материала който ти трябва и можеш да видиш на ул.Стамболийски в магазина на Форма-Д. Ако искаш и розов има :wink: изкуствен материал, но отличен!
miuivaniui - помощник
Благодаря ти, ще отида до Форма-д да го видя. А тези от амик 94 не са нормални - за плот 1100 мм на 600 мм отстрани с перваз около 20 см. от пвц лилаво ми извадиха оферта 1320 лв!!!!! Обясниха ми че трябвало да има неква метална конструкция отдолу за да се закрепва за стената и това го оскъпявало
  • 1
  • 2

Тема "плот за мивка в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: