• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
В магазините за отопление , аз монтирам никелирани само че предварително -тези за които пише Насков се монтират и при твоето положение сцепени са за да се надянат . :)
filmatoplo - майстор
Тръгна ли да топли :?парното .
2v6 - майстор
filmatoplo написа:
Не ми ли удобряваш гениалната идея -за помпички на всеки радиатор вместо една главна :wink: Драгунов по ще му мяса с оптика .мисля че ще целя в десятката .
Като може да се гръмне заека от раз със снайпер (една главна помпа) защо вадиш автомат да го правиш на решето с 30 куршума (помпички на всеки радиатор) :?:

Кажи какви са тези помпички. Аз за по-евтини от китайски по 80 лв не се сещам. Да не говорим за разхода на ток - по 50-60 вата на радиатор.

А главната помпа ще се спести само ако има котел на твърдо гориво с гравитачно свързан буфер отгоре.

Та къде може да се ползва тази "гениална идея" :?:
filmatoplo - майстор
Язък , щом не я искате тая идея ще я кажа на други , ще звънна на Вило може да се заинтересуват. :?
lordmails - специалист
Идеята е добра само,че ups-ите ще излязат солено.Иначе супер идея.
2v6 - майстор
filmatoplo написа:
Язък , щом не я искате тая идея ще я кажа на други , ще звънна на Вило може да се заинтересуват. :?
На Вило няма защо да им звъниш - когато започнеш да монтираш по 10 от техните най-малки помпички по 130 лв вместо една за 200 лв ще ти дават по-големи отстъпки :-D

Кога съм казал, че не ти я искам :?: Хората които плащат не им харесва :)
Снимката която ти пратих преди Коледа помниш ли? Тази помпа захранва само един радиатор без никакви вентили на вход и изход. Другия радиатор работи гравитачно - водната риза не може да заври и си грее и без ток...

Прикачен файл

water_jacket_pump.JPG
water_jacket_pump.JPG (12.1 KиБ) Видяна 3823 пъти
filmatoplo - майстор
Говорих с главния мениджър , каза къде съм бил до сега с таз гениална идея . :-D
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с парното-не топли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: