Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
Ronin - специалист
Илиян Илиев™ написа:
Тоя номер дали ще стане с видео камера?

Демек имам предвид, че там оптичния зум е по-голям и дали поради тази причина ще може да се гледа на по-далеч.
Не съм сигурен дали оптичното приближение на видеокамера е по голямо от на фотоапарата...пък и с какъв фотоапарат ще я сравняваш камерата ....тука става въпрос за около 480 мм обектив дълъг около 40 см.....и вградена стабилизация на Канон......DSLR Canon 40D е апарата и само обектива струва два пъти повече от която и да е видеокамера на пазара в момента !
Илиян Илиев™ - майстор
Нямах предвид точно твоите снимки, а по принцип. Демек в началото на темата става въпрос за фотоапарат от най-обикновените(така наречените сапунерки) и далекоглед(или бинокъл).

Професионалната техника си е професионална.
shotik - майстор
Мой приятел има камера SONY с 20 пъти оптично и 40 пъти дигитално увеличение или общо 800 пъти.Не ти трябва друго за камерата.
Ronin - специалист
shotik написа:
Мой приятел има камера SONY с 20 пъти оптично и 40 пъти дигитално увеличение или общо 800 пъти.Не ти трябва друго за камерата.
Двайсет кратен зуум незначи нищо друго освен търговски трик....
Това е все едно да казваме че един москвич е четири пъти по мощен........да.....ама от какво от ламборджини или от трабант.... :lol:

Оптичното приближение се дава в милиметрите на обектива умножено по кроп фактор на фотоапарата който е отношение между големината на матрицата и разстоянието на матрицата до лещата на обектива грубо казано.....който е индивидуален за всеки фотоапарат....за Канон кропфакторът е 1.6 за другите апарати си има справочник....видеокамера повече от 150-200 милиметра забрави.....ако ще и да и дават 200 пъти оптично приближение....така както и повече от 600 милиметра за фотоапарати не съм чувал.....за дигиталното приближение(увеличение) го ползват само в филма от местопрестъплението......

А и се сещам за още един пример ..... :-D Да сложиш голям зуум на видеокамера е все едно да сложиш оптика на пистолет макаров и да искаш той да се цели и стреля като снайпер......ми няма да стане те затова обективите на фотоапаратите са толкова дълги .....600 мм са по един метър за да могат стабилно да се прицелят и имат стабилизация.....един удар на сърцето значи един два метра отклонение от обекта ако няма стабилизация......
Наивно е да се сравнява видеокамера с фотоапарат и зуум
Ако искате добро качество ,трябва да се направи като астрокамера-аз съм го правил със Зенит и телескоп 1м -за снимки на Луната.Маха се обектива на фотоапарата и окуляра ,и фотоапарата се присъединява с пръстен към телескопа.Това е описано подробно в сп."Млад конструктор"1974-1975 г.автор на статията е Симеон Владимиров
Илиян Илиев™ - майстор
Можеш ли да сканираш статията и да я качиш тук?

Тема "Фотоапарат 23х50" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: