Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
EmoZ - специалист
mitaka_vk написа:
EmoZ написа:
papogai написа:
Здравей Емо!Хайде кажи как се казват тия тръби със поялника които се лепят .Вече ме нави .Какви са им цените за метър.
PPR => полипропилен, под кинта метъра (земи си само за топла вода - по-дебелостенни са). Фитингите са стотинки, 15-20 стинки за коляно, тройник, виж ценовата листа на Юроком 2000 (магазина е под хотел 'Дианабад').

Ще намеря някоя стара фактура, 'дет съм пазарувал преди време.

Успех.
А стенните колена и преходите къде ги забрави :?

80103 ППР кол. 90* MZD 20x1/2 2,60;
70404 ППР DG пр. MZV 20x1/2 2,10,
от ценовата листа на Юро. 2000, ползвай линка и сравнявай :).

Успех.
mitaka_vk - специалист
За съжаление не е правилното коляно да ти кажа това е обикновенното без ушите. В зависимост кщакво стенно коляно ще ти трябва може да достигне и 6 лева бройката. Поскролирай малко в ценовата листа от линка и ще видиш :-D УКБ няма да коментира че надхвърлят и 6-те лв бройката.
EmoZ - специалист
ППР стенни елементи
60102 ППР ст. кол. MZD 16x1/2 2,20
60103 ППР ст. кол. MZD 20x1/2 2,25
60111 ППР ст. кол. MZD 20x1/2 гипсокартон 6,00
60109 ППР ст. кол. MZD 25x1/2 3,00
60110 ППР ст. кол. MZD 25x3/4 3,80
60106 ППР ст. нак. MZD 20x1/2 2,80
60104 ППР ст. пр. MZD 20x1/2 2,80
60108 ППР ст. пр. MZD 25x1/2 4,00
600018 ППР Ст.комплект 20х1/2 7,80

Митак, аз не споря, аъъъъ и не убеждавам никого в нищо, 'секи сам си взима решенията, дай да не разводняваме темата на човека с 'кое е по-по-най' и изсмукани от пръстите забележки, ако искаш да си убедителен не словоблудствй с мен с разни недомлъвки, а кажи ясно и разбираемо - 'еди к'во си' е по-убаво, 'щото така и така (зЕми го нАпиши да стане ясно, покАжи некоя ценова листа и така - да се светнем и ние).

К'во само ми се 'фащаш за секи пост с безпочвени бележки (т'ва не съм дал, онова не съм дал, т'ва било - он'ва било), ако те сърби за спам има си 'Говорилня' :). Мене нема в к'во да ме убеждаваш, и с двата вида спагети съм параил инсталации и знам коя колко струва и как се прави.

Успех.

п.п. Ако па си толко алтруист зЕми му направи на човека една количествена сметка с двата вида спагети (РЕХ и ППР) да види видим кое е по-евтино.
mitaka_vk - специалист
Изсмукване от пръстите мога да направя като направя количествена сметка от нищото, няма ли чертеж няма количественна сметка. Доколкото си спомням въпросът е как да пресвържем метална и пластмасова тръба без поялник.
Иначе за ценови листи ако ще си говорим мога да ти изброя
PipeLife
Дест
Wavin
Бг Терм
и още знайни и незнай фирми и дистрибутори. Колко ще ти струва при различните видове материали и колко време и труд ще хвърлиш е строго индивидуално. Много зависи от и от сложността и къде ще тряббва да премине водопровода. И не се заблуждавай че с ППр винаги ти излиза по евтино има и вариации които излизат много по скъпо виждал съм и такива типове и се определиха от спецификата на обекта и желанията на инвеститора.
EmoZ - специалист
Митак, абс. прав си, сичко с специфично, иииии аз т'ва имах предвид :).

Успех.

п.п. Мерсаж за ценовите листи.
Продават се бързи връзки, които от едната страна се затягат на металната тръба а от другата страна си навиваш прехода муфа нипел например и минаваш с полипропилен.Имаги всякакви цолажи и са много ефективни и лесни за монтаж
kpacи - специалист
Знае ли някой ПЕ тръбите до каква температура най-много може да се ползват?
http://www.pipelife.bg/media/bg/Files/1 ... 9.2010.pdf
dmi - специалист
Абе пичове, цените са еднакви на всякъде не знам какво си чешате пръстите само. Ако ще се купува количество само могат да ти направят някаква отстъпка 10-15% зависи.
vk - специалист
И на мен ми се налага да правя преход метална тръба 1" (ф 34-35 мм), отрязана е тръбата, към полипропилен ф32 или ф25. Идеята е да се избегне ползването на винторезка и направата на резба. Има ли някакви други начини, специално полване на компенсатор ми казаха че е най-лесно. Така ли е , какво представлява той , как се поставя?
Ето някаква снимка, която намирам, продукт на Берг монтана фитинги
Изображение
Попаднах и на нещо друго, да не би това също да е за връзка между метална тръба и полипропилен. Наименовано е "муфа бърза връзка", отново на Берг Монтана Фитинги АД
Изображение
Каналски - специалист
Извън Темата !
vk написа:
Попаднах и на нещо друго, да не би това също да е за връзка между метална тръба и полипропилен. Наименовано е "муфа бърза връзка", отново на Берг Монтана Фитинги АД
Ех , ако наистина ги правят в Монтана ще се радвам да го чуя, последни спомени са ми че за последно са купени от години от Испанците "ATUSA" и по тая линия се появиха по магазините.
Иначе по подразбиране (за мен) идеята/въпроса на Темата как да се свържат по "алтернативен" начин -> без резби, без фланци, без холендри и пр. Т.е. да, подобен, но от едната страна за метална тръба , а от другата за полимерна тръба ...

Тема "Как да свържа полипропилен с метална тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: