Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
romanpm - майстор
pif4o написа:
Да успях да намеря от Варна чак 3х4 на цена 1.44 и 3х2.5 на 0.95 та сам заръчал по 50м :-D
А я кажете така и така ша копам канали ако пусна и коаксиален кабел в тях за кабелна и кабел за интернет ще има ли некви смущения като ще вървят до кабела с напрежението?
Според мен нямаш проблем кабелът е екраниран т.е. смущения не влизат, но ако кабела за нета ти е на Вивател той е обикновен телефонен и не е добре да е там :)
Милен - майстор
В Пловдив нямали кабели та чак от Варна ще си ги купуваш. Ако са съвсем без пари може да са некви ментета, бракувана серия или нещо друго съмнително.

Колкото до телефонни и коаксиални кабели по добре не си пускай. Остави си празна гофрирана тръба за целта в която можеш да си сложиш каквото искаш. Днеска технологиите са едни след някоя година може да се мине на оптика например и пак си вътре.
pif4o - специалист
:) Не, тези от варна са от магазин, ама има приятел чиято фирма пазарува от тях с отстъпка, та тои ще си купува за него, и аз му направих списък и за мене какво да вземе. А за уикенда ще идва на сам и ще ми ги донесе направо. Та си има далавера да ми ги домъкне чак от там :wink: Иначе и тука кабели бол ама 3х4 идва близо 2 кинта, па на мен си ми трябва бая метраж :)
Милен - майстор
Щом е така бива, 1.44 е добра цена. За фирми пазаруващи наедро винаги дават отстъпки.
bgtok - специалист
ПВВ-МБ1 3x4 .22/.38 kV ФЗЦ- 2,158 лв.
Отстъпка - 35% = 1,402 лв. с ДДС
Към днешна дата това е най ниската цена на едро .
Така че си на сметка. :2thumbs:
stefan_gb - специалист
След взетото правилно решение от pif4o бих допълнил след думите на колегите да изгради и заземителен контур.
alexpet - напреднал
bgtok написа:
ПВВ-МБ1 3x4 .22/.38 kV ФЗЦ- 2,158 лв.
Отстъпка - 35% = 1,402 лв. с ДДС
Към днешна дата това е най ниската цена на едро .
Така че си на сметка. :2thumbs:
Къде е това колега. Днес ми пуснаха нова ценова листа - почти същата е цената само че е без ДДС
bgtok - специалист
От днес търговската отстъпка пада на 32% ... това е положението.
Пазар..!
Това е отстъпка за големи количества.
От къде? Фирмена тайна.
Но не е трудно да се досети човек.
Складовете на едро за кабели са 10-12 за малката ни държавица ..!
pif4o - специалист
stefan_gb написа:
След взетото правилно решение от pif4o бих допълнил след думите на колегите да изгради и заземителен контур.
Абе и такова съм направил импровизирано, два кола по два метра в земята ама са от арматурно желязо, 2х4 -квадрата усукан кабел и е вързано към Нулата не е по схема ТТ до колкото съм запознат с обозначенията на схемите :-D
stefan_gb - специалист
Виж откъде може да си купиш поцинкован заземителен кол от този тип 63/63/5/1500 2 броя и направи наново заземаване. Арматурните железа нестват за тази отговорна работа.

Тема "Иновационно решени за ел. инсталация, ще удобрите ли ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: