Мечтата на всяка домакиня
Fifis - напреднал
Моля за помощ! Предстой ни обзавеждането на кухнята. Има вече скица, но мястото на печката с двойката котлони , желая да е от тази страна на комина, на която няма дупка за аспиратор. Прикачам скица за по ясно. Въпроса ми е: Много ли ще се намали всмукателната възможност на аспиратора с тези чупки, ако печката и котлоните са от дясно на комина?
Кухнята е много нестандартна, няма прави ъгли, ако някой има предложение за друго разпределение, моля да сподели

за съжаление успях да прикача само тези файлове. Кухнята всъщност ще претърпи изменение ,че тук ми прилича на гардероб.На скицата: Проект на кухня- над микровълновата печка се намира изхода за комина. Та мисълта ми е от коя страна ще е по-добре печката-от ляво на или от дясно след като изхода за комина е над микровълновата. Аз искам да сложа печката с двойка котлони от ляво на комина, защото ако са до хладилника директно като се влезе вкъщи ще се виждат.
уточнение: като се застане срещу комина смятам за лява и дясна страна

Прикачен файл

кухня_001 novi razmeri.jpg
кухня_001 novi razmeri.jpg (29.05 KиБ) Видяна 7775 пъти

Прикачен файл

kuhnia Novi Razmeri.jpg
kuhnia Novi Razmeri.jpg (53.83 KиБ) Видяна 7775 пъти

Прикачен файл

Kuhnia Razmerinovo.jpg
Размери на кухня
Kuhnia Razmerinovo.jpg (13.9 KиБ) Видяна 7795 пъти

Прикачен файл

kuhnia ckica 1- Copy.jpg
Проект на кухня
kuhnia ckica 1- Copy.jpg (19.28 KиБ) Видяна 7795 пъти
Последна промяна от Fifis на ср яну 13, 2010 6:44 pm, променено общо 2 пъти.
Fifis - напреднал
Нещо не ми се прикачиха скиците. Отидох в Filename-Brows-Add Attachment
naB4o - специалист
Fifis написа:
Нещо не ми се прикачиха скиците. Отидох в Filename-Brows-Add Attachment
И най-отгоре ти се изписа защо не са качени :) или не си дала "Add Attachment"
Bechev - специалист
Може би е голяма.Намили я на 800х600.
Kumay - майстор
Производителите на аспиратори/Тека/ препоръчват да няма повече от два завоя на 90 градуса!
Fifis - напреднал
Ако има някой мнение нека да сподели , ъгълът които е между едната стена и другата е 115 градуса. Много нестандартна кухня и затова искам всеки см. да се използва рационално.
todor_tsanov - специалист
комина можели да се пробие отляво за абсорбатора, единия от ъгловите шкафове ще се скоси и максимално ще се използва пространството, абсорбатора ако нее телескопичен вратата може да бъде цяла има абсорбатори на който борда е 1 см и се захваща за дъното на шкафа и не се вижда
http://www.teka.com/html/cat/prod.php?p ... 1%80%D0%B8

http://www.teka.com/html/cat/prod.php?p ... 1%80%D0%B8
каква е дълбочината на комина малко по-сложно за изработка и монтаж но няма да има затворени и неизползваеми пространства
Fifis - напреднал
аз съм харесала един на Eurolux http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=74, защото искам да е с максимален капацитет и доколкото видях само този е с максималенв за вграждане.
Незнам дали може да се пробие от ляво на абсорбатора,защото там май минава отходна тръба. Все още не е ясно, защото строителите незнаят и трябва скици да се изнамерят.
Какво имаш впредвид под скосяване на единият от шкафовете? този които е при 115 градуса ъгъла ли?
Засега плановете са: Печка ,котлони и абсорбатор от дясно на комина до хладилника, за да влиза директно в комина. Мивка в средата на малкият шкаф, макар че може и в ъгъла да се сложи но незнам доколко ще е удобно.
Не ми се искаше печката с котлоните да се виждат и да са до хладилника , ама ако немога да преместя комина, сигурно ще се наложи да са от там. Защото ми казаха, че ако са от ляво на комина, тръбата за аспиратора става с много чупки и няма да дърпа както трябва.
:?
тото - специалист
А какво има от другата страна на двете стени, между които ъгъла е 115 градуса ? Други помещения или стените са външни ?
Fifis - напреднал
От другата страна между двете стени има друг апартамент. На скица кухня_001 novi razmeri.jpg най добре се вижда кухнята.
Проблемите сега са ми печката от коя страна, мивката дали да е до стената и абсорбатора. :?

Тема "Проект кухня и аспиратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: