Мечтата на всяка домакиня
тото - специалист
И според мен е по-добре фурната, котлоните и аспиратора да са от ляво на комина /kuhnia Novi Razmeri.jpg/. А този комин колко изскача напред от стената ?
Защото ако размерите позволяват може в горния ред шкафчета, пред комина да се постави декоративна "вратичка" която да скрие тръбата от аспиратора.
Мивката е добре на късата стена, но може да се измести надясно, към средата, доколкото конструкцията на долните шкафове позволява.

Но в крайна сметка е важно този, който ще ползва кухнята да реши кое и как ще му е най-удобно.
Fifis - напреднал
тото:И според мен е по-добре фурната, котлоните и аспиратора да са от ляво на комина /kuhnia Novi Razmeri.jpg/.- т.е имаш впредвид срещу вратата и до хладилника?
За тръбата няма проблем да се скрие. Въпроса е ако печката е от към ляво на комина/като застанеш срещу него/ дали тези чупки които ще направи тръбата на аспиратора ще намалят капацитета? Комина излиза напред 25 см.
тото - специалист
В ляво от комина, гледано отпред. Не до хладилника.

"Чупките" на тръбата на аспиратора ще са точно две. И те могат да бъдат дъги с максимално възможния радиус.
Идеята ми е съществуващият отвор на комина/отдушника да се затвори и да се изведе нов, отпред, който да е ориентиран максимално наляво. Не знам защо реших, че сегашният отвор е върху дясната стеничка на комина /гледан отпред/.
Тръбата, идваща от аспиратора ще преминава хоризонтално пред комина. Ако е възможно чат от нея може да се вкопае. Видимата част се скрива или с цяла "вратичка" или с кутия, в която могат да се постави и декоративно осветление. А под кутията един-два рафта, примерно...

Прикачен файл

kuhnia_novi_razmeri_104-1.jpg
kuhnia_novi_razmeri_104-1.jpg (87.51 KиБ) Видяна 7327 пъти

Прикачен файл

_001_novi_razmeri_247-1.jpg
_001_novi_razmeri_247-1.jpg (63.16 KиБ) Видяна 7327 пъти
Fifis - напреднал
Здравейте! За този вариант не се бях сетила. но стената на комина е 25 см. , горните шкафове 30 см, ще е ли възможно в 5 см да се побере тръбата на аспиратора?
todor_tsanov - специалист
има траби с правоъгално сечение с тях може да стане
Fifis - напреднал
От къде да ги купя? Знам че има едни плоски тръби на Фабер и те са дебели 5 см. , но дали ще станат http://leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=16&pid=393
Само че горният шкафа ще излиза напред от колоната 5 см.които едва ли ще са достатъни да мине тръбата на аспиратора=
А разположението на уредите според вас рационално ли е?
увеличи дълбочината на шкафовете на 33 см иняма да имаш проблем, тека стил също продават от тези въздуховоди
тото - специалист
Виждам, че аспиратора, който сте избрали е с ø149 изходен отвор за въздуховода. Какъвто и въздуховод да използвате /с кръгло или правоъгълно сечение/ площта на сечението трябва да е близка, ако не равна на тази на ø149.
Ако ви е възможно поразкъртете внимателно предната стена на комина на височината на горните шкафчета и сегашния отвор за аспиратора за да се види дебелината на мазилката и какво има след нея. Възможно ли е вкопаване на част от въздуховода, има ли наистина друга тръба от ляво на комина ? След като си изясните ситуацията ще могат да се свалят точни размери и да се прецени дали и как е възможно да се реши проблема.
Разположението на уредите на мен ми допада. Ако ще се ползва микровълнова фурна е добре да се вдигне някъде в редицата на горните шкафчета, непосредствено под тях. Защото самият кухненски бокс страда от липса на достатъчно работен плот.
тото написа:
Виждам, че аспиратора, който сте избрали е с ø149 изходен отвор за въздуховода. Какъвто и въздуховод да използвате /с кръгло или правоъгълно сечение/ площта на сечението трябва да е близка, ако не равна на тази на ø149.
Науката твърди че това не е задължително и го доказва защо /дюза/
Всеки елемент от въздуховода намалява началните параметри, те са със стандартни размери съобразени с всички изисквания за нормална работа
раположението - на мен лично ми допада варианта - kuhnia ckica 1
Fifis - напреднал
Здравейте! Понеже не съм много наясно със строителните работи да попитам на прост език "Какъвто и въздуховод да използвате /с кръгло или правоъгълно сечение/ площта на сечението трябва да е близка, ако не равна на тази на ø149." т.е имате впредвид, че дупката в която ще влиза тръбата на абсорбатора трябва да е с големината на тръбата?
За материала на комина: Направен е от итонг.
Отностно това дали има друга тръба или не, строителите са се покрили и никой незнае къде са скиците за ВИК :evil: Варианта е разбиване на стената или една дупка, за да видиме реално какво има до комина.Ако остане варианта kuhnia_novi_razmeri_104-1.jpg то тогава микровълновата ще бъде или в горните шкафове до хладилника или над мивката вляво в горните шкафове.
Варианта kuhnia ckica 1 ще бъде малко преправена-печката ще слезе долу до хладилника, няма да е вградена, а микровълновата ще е от ляво до комина.
Много благодаря за помоща!

Тема "Проект кухня и аспиратор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: