Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
filmatoplo
- майстор
42 мнения в "наклон при 50м. трасе"
chavdarov6
- специалист
Разбирам, че всички до сега отговорили са специалисти
наистина
Ето и историята около тая 160-ка.........Вика ме инвеститора на въпросната зграда(цялата инсталация съм правил аз и моите хора) и ме моли да отпадне проектираната помпата,шахта,полиетилен ф100 .......(има криза все пак)........и някой му е казал че ще стане работата със 160-то...........аз му отказвам поради ред причини
трасето почва 80см под земята
почвата е пресен обратен насип (минимум два метра е дълбок насипа)кафява пръст
ще има зелени площи над тръбичката поне 10 линейни метра........
Тъй като всички згради наоколо имат страхотни градинки и тревички,си помислих,че ще се полива стабилно почвата
от поливането пресния насип от кафявата пръст ще понижи нивото си значително и не щеш ли 160-то ще си потъне и ще направи корем......и фикалки ще фучат през месец........и изпълнителя няма вече да се ползва с добро име........
Не съм на 100% сигурен в тези неща за това отново моля за коментари по моята логика.
Благодара предварително

Ето и историята около тая 160-ка.........Вика ме инвеститора на въпросната зграда(цялата инсталация съм правил аз и моите хора) и ме моли да отпадне проектираната помпата,шахта,полиетилен ф100 .......(има криза все пак)........и някой му е казал че ще стане работата със 160-то...........аз му отказвам поради ред причини

Тъй като всички згради наоколо имат страхотни градинки и тревички,си помислих,че ще се полива стабилно почвата

Не съм на 100% сигурен в тези неща за това отново моля за коментари по моята логика.
Благодара предварително
filmatoplo
- майстор
Мен също ме пати това пропадане веднъж - в поясите на сградата при обратен насип , насипаха пръст и скална маса - вместо филц .Понатъпка го там багера и хайде тръбите че утре ще заливаме първа плоча .Положихме тръбите , подравниха терена сложиха найлон , вързаха арматурата , но заваля сняг , дъжд и терена се снижи ако щете вярвайте на места с 1 метър .Исчупи пвц тръбите фи-160 и 110 - познайте всичко наново .Махане на арматурата цялата се окаля и изкриви , найлона той се разкъса , тръбите и фитингите наново с нови .Докараха филц и засипаха наново и поливаха 2-3 дни - ха кажете след този ужас де е файдата и твоя майсторлък .Такова нещо и пари да ми дават не правя . 

Каналски
- специалист
chavdarov6 написа:Не съм на 100% сигурен в тези неща за това отново моля за коментари по моята логика.chavdarov6 , Сграда/Сгради !
Много хора си патят от лоши насипи и пр.
Прав си , ако това което искат ти изглежда "калпава работа" да я откажеш. Това е Идеята , да може да си позволим да не се вързваме на акъла на "лумпените" или да се изпълняват лошо измислени/лошо направени още на хартия неща.
P.S.
Криза ли ! За джипове и курви пари има , за къде ще ходят лайната няма

Прикачен файл
Примерна крива. За съжаление програмката ми изпилява нервите по настройките за визуализация иначе щях да напълня с още малко картинки :(
Дълбочина - буквално дълбочина на запълване с вода (в случаят от 0 до max 150mm).
Chart.gif (12.55 KиБ) Видяна 5012 пъти
Последна промяна от Каналски на чет яну 14, 2010 11:59 pm, променено общо 3 пъти.
filmatoplo
- майстор
Послеписа е правилен
тоест отговор на много въпроси .

chavdarov6
- специалист

За послеписа и аз гласувам с две ръце

А за канализацията си мисля вече че съм прав

Но е хубаво още някое мнение да прочета

chavdarov6
- специалист
Каналски не те разбирам напално,но мерси че си се потрудил.
Тръбата ще пропуска от един до 10 литра в секунда......ама тази дълбочина ме кара да гледам като теле в железница.
Ако е възможно да се обосновиш за по простите(имам в предвид себе си).
Тръбата ще пропуска от един до 10 литра в секунда......ама тази дълбочина ме кара да гледам като теле в железница.
Ако е възможно да се обосновиш за по простите(имам в предвид себе си).
Тема "наклон при 50м. трасе" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература