Всичко за дърводелството
alexb - специалист
Въпрос за монтаж на кухненски шкафове върху гипскартон?

Ако може някой да обясни как се монтират горните шкафове върху гипскартон(който е на стандартна конструкция) мебелите са ПДЧ?

ще съм много благодарен на хора които са го правили, да отговорят.

хора който само са чували или предполагат как става, да не пишат спам.

Благодаря предварително на всички!
shadowman - майстор
Или използваш дюбели за гипсокартон или преминаваш картона и забиваш дюбела в стената, но трябват дълги винтове и на късмет е ако нацелиш някоя шина.
hankrum - помощник
сложна задача е според мен, по-добре извикай майстор! :-k
bisplus - специалист
При това положение е много важно първо да се сложи долния ред. След това се монтира гърба ( освен ако не е с плочки) , хубаво да се направи от термоплот, а не с обикновено гръбче, защото то е много тънко или поне с плоскост от ЛПДЧ, и чак тогава се монтират горните шкафове тъй като по този начин те лягат върху гръба и той поема цялата тежест. След това с дълги дюбели през картона в стената и ако уцелиш профил както казва колегата по-горе с винт за него.
todor_tsanov - специалист
при гипскашон горните шкафове задължителна ги правя с окачвачи монтирам шина по цялата дължина за да оцела металната конструкция
Transporterr - специалист
единствения разумен начин за който се сещам е предварително да се заложи профил на местата за окачване.Ако е минал вече момента може да се пререже картона и пак да се заложи профил отзад .Всяккви дюбели охлюви и прочее надали ще са трайни .все пак шкафовете си тежат + нещата вътре.
Не лошо профила отзад да е захванат за комструкцията .
Bambookita - специалист
bisplus написа:
При това положение е много важно първо да се сложи долния ред. След това се монтира гърба ( освен ако не е с плочки) , хубаво да се направи от термоплот, а не с обикновено гръбче, защото то е много тънко или поне с плоскост от ЛПДЧ, и чак тогава се монтират горните шкафове тъй като по този начин те лягат върху гръба и той поема цялата тежест. След това с дълги дюбели през картона в стената и ако уцелиш профил както казва колегата по-горе с винт за него.
И какво?Като сложи плот 28 мм за гръб ти ли ще му монтираш мивката и водобранната лайсна?Стига сте заблуждавали човека,лесен и достатъчно надежден начин за мотаж на шкафове върху гипсокартон е с това:

Прикачен файл

0812MOL4X45b.jpg
анкер за гипсокартон
0812MOL4X45b.jpg (27.96 KиБ) Видяна 29357 пъти
Bambookita - специалист
Анкера се монтира наи-лесно с това:

Прикачен файл

клещи.jpg
клещи.jpg (34.28 KиБ) Видяна 29351 пъти
ebahti - майстор
с това можеш да закачиш картина на ГК ,маа не и шкаф
Bambookita - специалист
Мисля че грешиш.Отдавна съм в бизнеса със шкафовете.

Тема "Въпрос за монтаж на кухненски шкафове върху гипскартон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: