Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ArturDent - Почти Безобиден
Аз пък не виждам защо изобщо е правил проект?
За к'во ти е проект който няма нищо общо с построеното?

За да се запиша и аз - при мен човек от общината още не е стъпвал - а съм ги уведомил по надлежния ред, че започвам да строя.
deroo, не разбрах къде ще правиш къщите ? Ако може, поне кажи за каква надморска височина става въпрос ?
deroo - напреднал
Около 700м надморско в Балкана.Още не съм решил масивно или сглобяемо.Масивното излиза малко по-тънко,по-сигурно и няма поддръжка.
stivemaster - майстор
Здравейте тъжно ,много тъжно може да му стане на човек като гледа мненията ви и това че самоуправството,болната самоинициатива и най вече липсващата държавност и диващината обхванала българската строителна гилдия ,дава възможност на хякои от вас да се занимават със строителство.Като да си "приобщиш" терасата на панелката.Момчета как ви изглежда сега отминалия мерак да си отрежеш тавана на жигулито и да го направиш пикап.Хората са казали отдавна ако имаш един кг. брашно дай го на някои майстор да ти направи хляб.Ами запитайте се защо има разрешение за дървена сглобяема и 45 м2 ами ако г-н deroo е на някой склон обхванат от абразия и не му идва на акъла щото не му е и работа де каква е разликата в теглото на различните конструкции не го ли подвеждате малко?Вместо да му обърнете внимание на различните подробности поради които сглобяемата къща е за предпочитане защото той очевидно се заблуждава че не е.Иначе на всички ни е ясно какво може да изцепи войнстващ глупак когато рещи да си иззида терасата и да я отежно примерно с 2.5 тона.Е време е на такива да им отговорим марш от там от където изпълзя бе не ни давай акъл.А иначе като идея ето така сигурно трябва да изглежда - и най добре с термопанел с вид на керемиди.Монтажа на такова бунгало се прави за около две седмици и беше нещо като 270Е/м2.

Прикачен файл

Bung WN.jpg
Bung WN.jpg (50.05 KиБ) Видяна 3764 пъти

Прикачен файл

Italcoppo.jpg
Italcoppo.jpg (42.91 KиБ) Видяна 3764 пъти
ArturDent - Почти Безобиден
stivemaster, явно и в тази тема имаш нещо за продаване, май глад а?
А за "самоуправството,болната самоинициатива ..." - това е форум "Направи си сам", като не ти харесва.....

deroo, сори за спама.
deroo - напреднал
Радвам се на всякакви мнения, кажи нещо повече за тази покривна система.На сглобяемото предлагат битумни керемиди,защото са леки.Аз обаче търся ефекта или имитация на истинските цигли.Тези от ламарина пък дрънчали от дъжда.
ebahti - майстор
на мойта къща са такива,под тях има 10см. вата и да дрънчат не се чува......не знам дали е недостатък или предимство ама като пекне малко слънце и сичкия сняг се срива долу като лавина :-D ама има едни решетки които се слагат да го задържат-аз си ги спестих.Иначе съм мн.доволен от тях :cool:заеби битумните тия са по добри
deroo - напреднал
Добре е с ватата, ама сигурно доста се оскъпява- колко излиза цялата система с поставянето на квадрат?
ebahti - майстор
predi 2год. купих ламарината за около 17лв.на М2........даваш размерите на покрива и те ти доставят подходящия размер.....всеки технически грамотен може и сам да си ги сложи(ние сме нация техническа все пак)е по горе гледам и рекламка иматhttp://www.bigorltd.com/
markk - напреднал
deroo написа:
.Тези от ламарина пък дрънчали от дъжда.
Не всички метални дрънчат-повечето производители са го изчистили тоя момент отдавна- http://www.mkmgrup.eu/index.php?mPath=51221 -ето едни-надявам се да не се възприеме като реклама,а само като пример..

Тема "Технология за планинска къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: