• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
housedoktor - майстор
Това на снимката ми харесва ,ако ви устройва -защо не?
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Така. Сега да ви обясня, някои неща малко.
До оградата на съседите имате право само на допълващо застрояване - гараж, свинарник, кокошарник, стопанска постройка. Като имате и ограничение относно височината на тази постройка.
Второ - това което сте показали на снимката е масивно - от бетон.
Така че не става кога ви е кеф да го сглобите и кога ви е кеф да го разглобите.
След като вече имате одобрени проекти и разрешително, и ако искате на ново всичко да правите става следното.
Ще се пуска молба да общината да се анулира съществуващото разрешително за строеж. После нови проекти - които ще ви излезнат най малко 2 бонбона. После ги внасяте на ново за одобрение в общината. Да не споменавам колко време ще изгубите - минимум няколко месеца.
3м. Са напълно достатъчни да мине бетоновоз.
Стройте сега, до като цените са ниски и материалите евтини - после като почнат да поскъпват ще се хванете за главата.
Поздрави.
todor_velikov - специалист
аз съм за дървена колиба :-D :-D :-D
Ако искате такова "навесче" като от снимката, по-добре направо почвайте къщата !
argonavt - специалист
x3mrjoe написа:
Ако искате такова "навесче" като от снимката, по-добре направо почвайте къщата !
Аз съм на същото мнение.
Така поставена темата ме навежда на една идея - във форума /до колконо съм го разгледал/ няма тема , която да разяснява стъпките за поръчване на проект , какво да очакваме от проектантите и грешките , които можем да направим.
ebahti - майстор
заеби сички планове,разберете се с комшийте и си правете квото си искате...ако е в некое село или вилно място де :)
Eli83 - напреднал
Още се чудим,определено не можем да решим какво искаме и какво да правим :sad: но това лято ни се щеше да си имаме райграсче и да си пием биричка пред мачовете (нали ще има световно) а ако почнем къща ще забравим за райграсче близките 2 годинки,хем искаме къща ,ама :roll: много гадно така :| сега ни предложиха да се намали квадратурата от 100 на 80 кв и да не правим сложен покрив с тераски а прост и да си направим къщата :| та малко накланяме към къща май :? Която няма да имаме пари да отвършим ,ще си стои на тухли от вън и ще си седим в една стая ама кво да се прави :oops:
  • 1
  • 2

Тема "Къща или навес?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: