Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Krelion - специалист
Заведи електротехник и водопроводчик.Прецени си добре къде искаш изводите на водата,къде ще са ти контактите и колко?
Виждам тръби за отопление пред балконската врата.Какъв ще е този радиатор и къде?
След като сметнеш парите за довършителни работи и обзавеждане,умножавай по 2.
В момента съм на същото дередже и ти съчувствам :)
silllveto - Майсторица
Интересно ми е ако наистина се задържа вода отгоре, как ще ги убедя, че това може да е проблем за мен отдолу ? Тоест при вас се е просмуквала водата, предполагам, и строителя след като е видял резултата, го е оправил.А аз ще трябва да го убеждавам в това,че може да се случи
Дано да няма ядове. При нас имаше, както и при други съседи и строителя си го оправи. То ако ти мокри точно там, няма откъде другаде. Иначе въпреки това нашият апартамент е много топъл (а се води 126 км.м.) И ние сме до никъде, та може и заедно да вървим :lol:
За корка мога да кажа, че е чудесен топроизолатор, но ако апартаментът под вас се отоплява ще загубиш :lol: На мен лично не ми харесва като визия, много амбалажно ми стои. От изолация според мен има смисъл само на тавана.
ТИ - топлоизолация. Предполагам сградата има такава.
ГК - гипскартон, ама не съм чула строители да издават обекта с него :?
niki_sap - специалист
Според размерите ти в различните помещения ще можеш да прецениш какво и дали въобяе да променяш. Например, това което казваш за изводи за бойлер - като гледам за каква квадратуа говорим мисля, че задължително бойлера ти трябва да е хоризонтален, така че да не отнема от пространството, същото се отнася и до вгрдадения гардероб в коридора и евентуално пералня в него или в банята и т.н. - а от там ще ти излезе и какви промени е необходимо да направиш на ВиК и на друго работи - пак казвам като гледам скицата -без да имам представа за реалните размери, според мен можеш да отрежеш част от банята и да я придадеш към стаята, а в банята да се влиза през спалята. Отделно хола ми се вижда страшно тесен - мое би ако скосиш малко спалнята може да спечелиш квадрати за дневната и т.н - но все пак всичко зависи от точните размери на отделните помещения.
sasooooooooo - "специалист"
Вратата ти изглежда масивна, но не е - Китайска е. Качи се на стол и огледай отгоре и ще видиш фабрично направен отвор, през който можеш да видиш вътрешноста й. Без патрона струва около 400лв. Има клипчета във ВиБокса как се отварят с отварачка за консерви :|
За ТИ и ГК, Сивето ти каза.
te_dda - специалист
нашият блок е тип албена и над последия един метър от хол ни отгоре е балкона на съседите...обаче на всичкото отгоре заради това и над половината балкон няма козирка...което поправихме с навес, но ако рече да избива влага на тавана..засега 20 госини няма проблем,ама.....бе тея кат са строили с г*** са мислили :-D :lol:
Krelion - специалист
silllveto написа:
ГК - гипскартон, ама не съм чула строители да издават обекта с него :?
Моят е с ГК и на мен ми се видя нормално.Под теракота на балкона трябва да има хидроизолация(при мен е така),до сега щом не е протекло,мисля,че няма да имаш проблеми.Като го завършиш-застраховка.
egx - специалист
Със всеки ден виждам как се смалява апартамента.

По документи е дадено

Чиста площ 46,65m2
Обща площ 52,02m2

а одеве като сложих пода в 3д-то, по моите измервания стана 36 квадрата, без 6 квадрата тераса и стените.

Иначе хванах да го правя с SketchUp, но май беше грешка, защото не ми харесва мн. как става, а и от опит знам, че няма мн. смисъл да го правя така както си го представям, защото после пак ще е различно.

Като цяло за сега съм решил да пренеса цвета на съседната сграда в апартамента.Е няма да е същия , щe е малко по-тъмен, най-вероятно.И другото нещо, което се забелязва е малкия плот, на който ще може да се хапва набързо.За бавното хапване ще е холната маса.Не мисля да разделям хола от кухнята поради ред причини.В общи линии погледнете 3д-то.Ще ви трябва google sketchUp 7.Може безплатно да си я свалите.Има и 3 .jpg-a в .rar-a.

Въпроси:Възможно ли е скъп хладилник и печка да стоят един до друг без да издиша хладилника бързо, бързо ?

http://dox.bg/files/dw?a=b9965074f2

Krelion радиатора ще е там където виждаш тръбите - пред прозореца, на стойка.Да се надявам дограмата да е добра.Ако ли не ще му измислим друго място.

sasooooooooo онова клипче го изгледах и същата вечер сънувах как ми отварят моята врата така, докато спя - психираш ме, ей ;)
Последна промяна от egx на чет яну 28, 2010 4:03 pm, променено общо 2 пъти.
sasooooooooo - "специалист"
:lol:
Майтапа на страна, но наистина сменяй вратата у време - от опит :|
Ние като новодомци бяхме с врата шперплат. Все викахме, абе няма какво да вземат, по-нататък ще я сменим...
После като дойде дявола, питаш ли ни как сме спали 30 нощи докато дойде новата врата? :irre2:
silllveto - Майсторица
SketchUp-а го пробвах, но ми се видя излишно сложно, при условие, че не ми е необходим професионелен проект. Даже мисля да го изтрия окончателно.
Така че ще чакам да видя направо снимките. Успех!
egx - специалист
Абе не е излишно сложен ама крайния резултат е много спорен.Не ми харесва, че няма примерно отношение на светлината, която ще влиза през прозорците.Накрая ще хвана 3d max и ще го..........

sasooooooooo вратата ще я сменя специално заради теб :) Но искам първо да погледна отгоре да видя отворите, за които спомена.

Силве, моля те не говори за снимки, че ............мерси за успеха, ще ми трябва !

Преди малко ми хрумна още идна питанка - понеже в банята ще е само душ и ще е в ъгъла, а не искам от онези душ кабини за вграждане, а искам да се направи малък праг на пода с плочки и да се поръчат стъкла.Предполагам се сещате за какво говоря, тук съм го виждал, но не и така направено , принципно прага и стъклата са успоредни на стената, а не под формата на арка.Възможно и удачно ли е да се направи така,както го мисля ?

http://img249.imageshack.us/i/apartment.jpg/

Така единствено (с плъзгане) могат да се отварят вратите безпроблемно.Малко ми е трудно да обясня въпроса ама ако някой го е разбрал ще е супер :D

Тема "Съвети е препоръки за новия апартамент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: