Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
piron45 - майстор
Благодаря колега, сайдинга е предвиден за външна изолация с вата. Напредвам бавничко сега в тия студове. Вече направих конструкцията за ГК за таваните на две от стаите.Остана ми голямата зала, но там искам първо да избия два големи прозореца и тогава ще пускам профилите. Докато затопли времето мисля да сложа и ватата и гипскартона на готовата вече конструкция. С повдигача който си направих няма да ми трябва помощник за вдигане на картона.Вярно е че имам много работа, но се надявам до края на октомври да стигна етап мебелиране :roll:
BoBo72 - специалист
Пускай снимки ,ище се чуваме от време на време , да даваме акъл , както се казва.
Бавно но славно ,че от бързане се почупих целия.
Бавно с мерак.
zhivko83 - специалист
Колега , можеш ли да пуснеш снимка на повдигача за гипсокартон , предполагам че ще бъде от полза за всички .
Мерси и скорошно приключване със строежа !
rulom - модератор
zhivko83 написа:
Колега , можеш ли да пуснеш снимка на повдигача за гипсокартон , предполагам че ще бъде от полза за всички .
Мерси и скорошно приключване със строежа !
Има си такава тема => http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... ht=#202964
zhivko83 - специалист
Малко неподготвен попитах , за което се извинявам .
Мерси за темата , много е добра ! Влизал съм този раздел , но съм я пропуснал без да искам . :)
svetoslavoff - специалист
Здравей,
Адмирации за мерака. Писа, че си направил конструкцията за ГК и си намерил чалъм и за качването му на място. По-нагоре пък беше споделил, че покрива отлагаш за по-нататък. Не те ли притеснява, че ако тогава нямаш късмет с времето, може да се позяни ГК. Т.е. както и н-а те посъветва да оправиш покрива и тогава довършителни вътре.
Успех!
piron45 - майстор
Благодаря колега,по принцип си прав. Винаги има риск от лошо време при ремонт на покрив, точно затова го отлагам за лятото. Всъщност ремонта ще се състои в това че трябва да бутна комина / въпреки че го ремонтирах есента/, но сега съм решил че отоплението ще бъде изцяло на климатици и комина само ще ми пречи в кухнята.По късно ще си направя барбекю на двора. Другото е че самият покрив е покрит наполовина с ламарина и останалото с керемиди които са стари и криви. Не лягат добре и има опасност от течове. По тази причина ще ги махна и целия покрив ще го направя само с ламарина гофре. Комина ще го бутна още щом омекне времето и на мястото му временно ще сложа парче ламарина. Пък лятото останалото. Няма да ми трябва повече от два дни хубаво време за тази работа. Имам много работа и не мога да чакам времето да стане сухо и топло за да оправя покрива и тогава останалите неща. Планирал съм до края на април да съм направил таваните, изолацията на пода и замазката, ПВЦ дограмата и сайдинга отвън. След което имам уговорка с vanko68 да дойде да ми монтира климатиците, после продължавам с предстенната обшивка и т.н. :)
medel76 - специалист
искам да попитам вас които сте ползвали акрофлекс,аквастоп може ли да се ползва за да се замажат тези пукнатини на мивката в двора?ще видя дали мога да изпратя ,незнам да ли ще могаснимкаhttp://img709.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img709/5880/picture002dg.jpg&via=mupload
piron45 - майстор
Мисля че може да стане. Макар че аквастопа не го дават за големи пукнатини. Аз съм запълнил една подобна на твоята и за сега се държи чудесно. Първо трябва да почистиш хубаво пукнатината, най добре с телена четка и вода.След това я запълваш с гъст разтвор на аквастоп. Като изсъхне минаваш отгоре с малко по рядък намазан с четка. Основата винаги трябва да е мокра с вода преди мазането с аквастоп.
При мен на гаража от както го мазах вече няма признаци на пропускане на вода през плочата. За Акрофлекса не знам защото ми се видя доста по скъп. На гаража плочата ми е 40 кв. метра и ми отидоха две чувалчета по 25 кг. Аквастоп за мазане с четка и шпакловка.

Тема "Моят бъдещ дом / настоящ обект/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: