Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
marabura - напреднал
имаме следната картинка:

Изображение Изображение

та на това помещение (хол+бокс) ми се ще да направя някакъв окачен таван. Не търся нещо засукано дизайнерско и спиращо дъха - искам най-вече да имам добре разпределено и достатъчно осветление. Отбелязъл съм къде са ключовите места ... от там нататък обаче не мога да измисля нищо особенно.
Разбира се липсата ми навсякакъв опит с тая материя не е като да помага особено :-D .
Т.е. не съм наясно нито колко лунички ми трябват нито ми хрумва някаква интерсна и смепла идея за разпределнието им и геометрията на тавана.

Нещо друго за което си мисля е, няма ли някаква равностойна алтернатива на халогенното осветление за домашно осветление?
Хубаво е че може да се дим-ва, обаче грее много и хаби много ток. Някакви варинати с луминисцетноИзображение
А някаква комбинация от халгeнно с друго? Все си мисля, че става кофти ако се омешат различни источници с различна температура... Изображение
Последна промяна от marabura на пет авг 07, 2009 2:12 pm, променено общо 1 път.
mim - специалист
нали приемаш съвети всякакви
от мен: не слагай окачен таван :-D
запази височината и без това не е голяма

в кухнята можеш да си сложиш лунички под стенните шкафчета, да ти свети върху плота за работа и на козирка горе
ниска висяща лампа над масата за хранене

стоящи лампиони около дивана
marabura - напреднал
mim написа:
нали приемаш съвети всякакви
от мен: не слагай окачен таван :-D
запази височината и без това не е голяма

в кухнята можеш да си сложиш лунички под стенните шкафчета, да ти свети върху плота за работа и на козирка горе
ниска висяща лампа над масата за хранене

стоящи лампиони около дивана

Ами не е като да не си го мисля и тоя варинат ... то ако не измисля нищо по хубаво и това става.
Масата с едни висящи лампи подобни на твоите, кухнята с някакво интегрирано осветление и хола ще си има някакъв лампион посредата на тавана + една стояща лампа зад дивана.

Един окачен таван обаче може да се ползва и за изолация ... че над мен апаратамента като за начало май няма да е обитаем и е тавански.
mim - специалист
направи тавана равен, колкото да поеме изолацията
ако толкова държиш на лунички може да опашеш с тях всичко без над шкафовете в кухнята, ама те и без това са по-скоро за подсветка, отколкото за осветление, та не знам защо ще искаш да се главоболиш излишно :roll:
marabura - напреднал
Има ли всъшност "еко"-заместител на стандартните халогенни лунички. Не че ми е за еко-то, но халогенните хабят много ток и греят много, а светят малко ...
Виждал съм LED, ама те са доста слаби ... или ако са силни са ужасно скъпи.

edit: намерих някви http://www.viva.bg/newsdetails.php?n=25 и http://www.2r-bg.com/front/details.php?pr_id=80&id=10 ...
вторите би трябвало да вършат работа и за основно осветление :)

Тема "дизайн на окачен таван ... съвети приемаме всякакви :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: