Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
androdd - напреднал
Имам нужда от една джаджа за която хич не ми се дават 150 лева. Става дума за нещо като разклонител с две дупки. В едната включвам зегето примерно, а в другата прахосмукачката. Като пусна зегето прахосмукачката тръгва, а като го спра прахосмукачката спира ама след 10 сек. Ако някой има идея къде в бг се продават такива неща или как да си сътворя сам ще съм много благодарен да сподели.
h_service - специалист
За тези цел има специални прахосмукачки, такива са на makita hitachi lavor .
androdd - напреднал
Знам и даже си имам такава. Примера беше само за илюстрация. Ама имам машини, които работят с две прахосмукачки или с прахоуловител, който няма тази екстра.
h_service - специалист
попринцип може да се намери такава платка,която може да изпълнява тази функиция :)
androdd - напреднал
И аз така предположих, но нещо с гугъл неможем да се разберем по темата и затова питам тук.
penata - специалист
Може и то доста евтино до 10-15 лв само трябва едно реленце (контакторче) в зависимост от мощноста на прахосмукачката, което се управлява от зегето и някаква елементарна задръжка за 10 сек. варианти колкото искаш :-D :)
moimoimoi - майстор
трябва ти реле за време с закъснение при изключване/времезакъснително/
така катоо спреш тока релето остава включено определено време-колкото е настроено,примерно 10 секунди
а ако е по мощна прахосмукачката и едно контакторче
Johny - майстор
Той човека още в началото каза какво му трябва. Няма нужда да му повтаряте - трябва ти това, трябва ти онова. Дайте конкретни предложения, а не общи приказки. Само пълните темата с празни приказки. Чертаеш конкретна схема или я намираш от някъде и я "постваш".
penata - специалист
Johny написа:
Той човека още в началото каза какво му трябва. Няма нужда да му повтаряте - трябва ти това, трябва ти онова. Дайте конкретни предложения, а не общи приказки. Само пълните темата с празни приказки. Чертаеш конкретна схема или я намираш от някъде и я "постваш".
Ами то какво да му чертаеш освен схема за закъснението http://hobby.neomontana-bg.com/,че аз ако му го чертая по-добре да дойде при мен и да му го направя :-D егати случая
опа линка е скапан в неомонтана и ма раздел реле за време
цени 2-3-5 лева
Последна промяна от penata на пон яну 18, 2010 8:04 pm, променено общо 1 път.
world_explorer - специалист
Ако закъснението е по малко става с обикновен контакт с прекъсвач на него (Дето се продават по компютърните магазини). Включваш прахосмукачката и зегето към контакта пускаш ги от ключовете и те тръгват като натиснеш ключето на контакта, бачкаш и пак спираш от ключето. Прахусмукачката продължава да смуче още малко 4-5 сек. докато спре да се върти. Ефтино, лесно и достъпно :-D

Тема "Автоматричен пуск стоп" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: