• 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Перфектни са. Но защо реши, че ти трябват четири? По каква схема ще е тази машина?
gorgidanchev - специалист
Ето аз докъде стигнах.

Прикачен файл

0106.jpg
0106.jpg (56.38 KиБ) Видяна 3814 пъти

Прикачен файл

0107.jpg
0107.jpg (55.83 KиБ) Видяна 3814 пъти

Прикачен файл

0108.jpg
0108.jpg (54.97 KиБ) Видяна 3814 пъти

Прикачен файл

0109.jpg
0109.jpg (61.67 KиБ) Видяна 3814 пъти
velsi - Почетен майстор
Изглежда добре. Ако си работил точно и повърхността, върху която се търкалят лагерите е равна и гладка, ще се получи. Браво.
Това е пробен проект.Всичко се движи точно няма грам луфт никъде.Но електрониката ... :? Тия мотори само в една посока въртят.Имате ли идея как да замеря порта на компа .Всичко друго е добре.Поне аз така мисля. :?
velsi - Почетен майстор
gorgidanchev написа:
Имате ли идея как да замеря порта на компа.
Аз бих използвал светодиоди. Ако ти се занимава можеш да си направиш един тестер като на един куплунг запоиш по един светодиод на всеки пин. Другите краища на светодиодите - заедно на маса. Всъщност ще ти трябват 18 светодиода. Пинове 19-25 са окъсени, пък и в нашия проект не се използват.
Аз мисля че трябва да търся X-DIR , X-STEP. Е съответно и на другите две оси ...Това означава 6 бр. светодиоди.Мерих с уреда ...На различен пин по различно време показва 1,2 или 5 волта.Порта колко волта подава :? .Знам че с уреда няма да стане но поне някой ако знае какъв сигнал подава компа да ме светне щото :wallbash: :-k :wallbash:
Последна промяна от gorgidanchev на пон яну 18, 2010 6:07 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Става и така. Аз говорех за пълен тест. На практика става и с един, единствен светодиод, но трябва да го местиш.
axo_ogi - напреднал
Здравейте,
скоро не бях влизал във форума и затова чак сега взимам отношение
по въпрса за "странните винтове" на gorgidanchev.
Според мен това е така наречения многоходов винт.
Стъпката на многоходовия винт се изьчислява по формулата;

s=it

където:
s-хода на многоходовия винт.
t-стъпка на резбата (осевото растоянието м/у едноименните страни на две съседни навивки).
i-броя на ходовете.
axo_ogiБлагодарен съм за винта...ноооооооо дай идея кво да правя с моя проблем посоката на моторите.Забравих да пиша...изключих едната намотка на мотора и резултата е същия...върти в една посока и това е.Затова се чудя какво може да е. :?
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: