Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
здравейте на всички . Както най-вероятно ще забележте нов съм във форума и имам няколко въпроса .. незнам дали темата е за този раздел (моля да бъда извинен ако сам сгресшил) ,но с течение на времето ще имам въпроси свързани с ралични раздели на строителството :roll:
Смятаме първо да направим банята и подовите покритрия .И тука идва първата главоблъсканица - сифона в банта е сложен по средата на помещението за това ще ми трябва да поставя нов сифон за да може душкабината да има отделен сифон .

http://youcandoit.snimka.bg/properties/ ... 7.16974266
http://youcandoit.snimka.bg/properties/ ... 7.16974457
:? ако може да ме посъветате как най-лесно да се вържа към главната тръба.. Дали ще стане ако пробия голямата тръба и към нея залепя друга ? или към сегашния изход да сложа 'У' образна връзка ...
Rumen Iankov - специалист
Вържи се към ф50 с едно у.Не дупчи ф110 ще си отвориш много работа и не е гаранци,че след време няма да протече.На снимката не мога да вида разклонението за тоалетната чиние дали има някакъв наклон.Ако няма трябва да го смените иначе като пада вода от съседите над вас ще прокапва при вас .
ами това е последен етаж няма да имаме съседи ,но има малък наклон на изхода за тоалетната ... притеснява ме дали ще мога да разглобя сегашната сглобка без да пукна някой труба
Дали са лепени с нещо или само са уплътнени с о-пръстени?
Rumen Iankov - специалист
Най-лесно разкопай от сифона на банята.Така ще видиш къде минава тръбата ф50.Като е разкриеш слагаш едно у и си пускаш тръба за душ кабината. :)
Krelion - специалист
След време ще се убедиш,че единия сифон е излишен(този извън кабината).
te_dda - специалист
Krelion написа:
да бе !!!!! а като искат с маркуча да си измият плочките какво да правят без сифон извън кабината? или следващите 15-20 години плочките да се търкат с кърпи ,четки и парцали като сухо миене ???? :shock: :shock:
:lol: и мене това ме притеснява ,че трябва да има начин да се оттича и тази част която извън кабината .защото даже и да не наливаш с маркуч просто няма как душ кабината да не пропусне поне малко колкото и да е качествена ..
ivo.novdom - помощник
Krelion написа:
Крелион, много си прав. :idea:
Имам нещо нагледно:
Изображение

За съжаление не се вижда много добре. Там където са стрелките има линеен отводнител. Част от него е извън душкабината - отпада нуждата от 2 сифона, както и от легенче за душкабината.
Съвет от мен: направи пода в банята без наклон. Само там, където е душкабината, направи наклон или съм центъра с обикновен сифон, или от вратата към далечната стена. 2 см денивелация са достатъчни. От време на време, когато миеш пода си - водата ще се оттича през отворената врата на душкабината. В случай, че си решил да слагаш закръглена душкабина, има сифони които се монтират в ъгъла. Мотнажа изисква на сигурна хидрозащита в душкабината - стените, пода и ъглите.
Резултата е доста елегантен. Дава комфорт, удобства и лесна поддръжка на банята.
a какво ще кажете за такъв вариант ...защото ако вкарам сифона в душ кабината няма да има много място за тоалетната

Прикачен файл

016974266.jpg
016974266.jpg (53.6 KиБ) Видяна 8751 пъти
jameson_2001 - специалист
Не е лоша идеята, никак даже(мое мнение). Нека все пак да се изкажат по-знаещите! :)

Тема "почвам да обзавеждам апартамент който е на тапа ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: