• 1
  • 2
Блажна боя, лакиране, боядисване с латекс, тапети и всичко полезно за вашия дом или предстоящ ремонт. А ако търсите изпълнители, разгледайте препоръчани майстори и фирми за боядисване с латекс.
katy.v - напреднал
Здравейте!! Моля ако някой е нанасял перла за помощ.
Случая е такъв, на стената е нанесен релефен латекс в бледо жълто.
Релефа е перфектен, отгоре е нанесен грунд. Нанесохме след това перлата /сребриста/, с дунапренено мече и сега цялата стена е на квадрати /прозорци/.
Защо перлата не се разнася равномерно? Имам чувството че на места попива повече или може би където се засече или повтори се получава по тъмно петно. Реших да повторя... айде после само на по светлите участъци ... грозилище. Много моля, който е работил с перла да сподели!!!!
neillmakoli - специалист
:? Вероятно се е получило от различната попивателна способност на основата, може да не е нанесен равномерно грунда....
Нека спецовете кажат по-добре :roll:
svetliopi44 - Чирак...
Перлата си е беля ...
Особено ако не сте работили преди това с нея ...
Аз такива мъки съм имал с перлата на Сан Марко ... но по принцип трябва основата да е изсъхнала много добре и перлата се пръска с пистолет...
С четка и с мече почти винаги си личи ...
Сподели какъв продукт си използвал ...
Поздрави ...
blv - специалист
Ако говорим за перлен лак. Правил съм два ефекта, единия е с пореста гъба, другия е с цветен латекс два цвята слагам по малко на маламашката и добавям и малко перлен лак, като след това с гумена маламашка и малко вода. Ползвах червено и жълто и стана на пламъци.
katy.v - напреднал
Перлата и релефа са на Артеколор. Грунда също, него го чакахме да изсъхне една седмица и беше нанесен много добре с дунапренена гъба.
Просто при нанасянето на перлата там където се засича след секунди остава по тъмна сянка и много хубаво си личи. От производителя разбрах
че хората си нанасяли перлата без проблем , да де ама как???
svetliopi44 - Чирак...
Тъй де ... но пак ти казвам
Перла на Сан Марко - проблем
На Ойкос - няма проблем ...
та всичко си е до качеството на материала...
Защо не пита тия ''специалисти'' те как и с какво я нанасят... :wink:
katy.v - напреднал
Ами питах , те майсторите я нанасяли с мече, перфектно и никой до сега не се е оплаквал. Купих такова мече от тях, малко с подобно на кадифе покритие и нищо. Нанесохме с него един участък и пак на продорци, айде отгоре веднага разреден от основния материал, който е подобен на латекс ама понеже е много гъст, го разредихме с вода. И сега се чудя , дали да не нанеса ПЕРЛАТА хаотично с четка за тапети, така и така стената е релефна. Поне и да се получат петна, ще са хаотични /като ефект/ а не на правоъгълници. Другата сена май нищо не я спасява а само латекс отгоре и после пак перла. Ако някой знае технология МНОГО МОЛЯ ДА СПОДЕЛИ!!!!!
Dimany - специалист
Според мен почти няма перлен финиш ,който да не засича по снадките при на насяне с валяк ,поради полупрозрачния състав -всяко застъпване значи потъмняване или насищане на цвета. Най-добре да се пита във фирмата , от която е закупен за начина на нанасяне . Иначе много зависи от цвета на основата и на самия перлен ефект , ако са почти еднаккъв нюанс , може и да не се виждат засичанията. Светлйо , на оикос перлените финитури също са много капризни , и мултидекор и палас и отточенто почти нямат опция за нанасяне с валяк ,освен когато не се разнася после с гъба или с "трева" за фил-посе ефекта на креос примерно . Нанасянето с четка е добра идея , може дори да се поразнесе с голяма твърда гъба след четката за да оеднакви ефекта или да подчертае релефа ,ако има разлика в цвета , и естествено ,ако го позволява самия материал ....
svetliopi44 - Чирак...
svetliopi44 написа:

С четка и с мече почти винаги си личи ...

Поздрави ...
Ми това казвам и аз ... :wink:

Прав си и за основния цвят на боята и на перлата ... пробвал съм на кафява велатура сива перла ... голяма свинщина става ... :lol:
tokuro40 - специалист
най-добре става с пистолет и дюза 0.5 :) :)
  • 1
  • 2

Тема "ЗА ПЕРЛАТА????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: