• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18
Към всяко мнение вече можете да качите снимка. Преди - След
SHL - специалист
Здравейте колеги :-D
нека всеки, който е сътворил нещо уникално, красиво и нестандартно го сподели тук с всички нас :roll:
Моята последна работа ме вдъхнови да създам тази тема:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
masteradmin - майстор
Харесва ми. Интересно как си захванал стъклото, така че хем да не влиза прах, хем да може да се сменят спотовете ?
Emerald - модератор
SHL, за собствения дом ли го направи това?
Стефан - майстор
На хубавото и нестандартното не може да се каже лоша дума. Браво за идеята! Само ми е интересно, колко от гостите са се стряскали, и са прескачали стъклото :? :lol: На тази тематика може да хрумнат безброй идеи! Още веднъж, браво!
SHL - специалист
masteradmin написа:
Харесва ми. Интересно как си захванал стъклото, така че хем да не влиза прах, хем да може да се сменят спотовете ?
Здрасти Админе :)
стъклото го поръчах предварително с размери 0.45m. x 0.55m. Размера на дупката е абсолютно точен, а именно 0.46m. x 0.56m. След като фугирахме трябваше доста да се търкат лайсните за да влезе стъклото. И най-малкото неизчистено петънце не позволяваше поставянето му. Стъклото лежи върху плочки на които съм монтирал алиминиеви лайсни за по-добра естетика и визия. Всяка от страните на стъклото лежи върху лайсна широка сантиметър и половина. Така поставно стъклото не позволява на прахта да прониква вътре. За смяна на лампите стъклто се отстранява, само и единствено с тройна или две двойни лапи. Това действие се извършва много внимателно за да не се спукат фаските или ъглите на стъклото.
SHL - специалист
Emerald написа:
Здравей Емералд,
паното го направих за един клиент, който ми позволи да си развия фантазията и да направя нещо хубаво :? Аз това измислих, защото съм го виждал само по луксозните списания и никъде другаде. Идеята съм я заел, но направата си е чисто моя импровизация - нито съм виждал, нито някой ми е показвал как става :roll: Тук е момента да похваля и жената: дизайна на украсата е изцяло нейна заслуга и идея. Цял ден обикаля да търси камънак и пясъци, "барабар" с мидичките и охлювчетата, само водорасли не можа да намери :-D Мойта идея за голями и високи планини от пясък и камъчета не намери подръжници и аз бързо се отказах да давам съвети :sad:
За да си го направя това в нас ще ми трябва много, много време, защото ще го правя само в неделя и то не всяка.
SHL - специалист
Стефан написа:
На хубавото и нестандартното не може да се каже лоша дума. Браво за идеята! Само ми е интересно, колко от гостите са се стряскали, и са прескачали стъклото :? :lol: На тази тематика може да хрумнат безброй идеи! Още веднъж, браво!
Привет Стефане :winken:
когато на човек му оценят положително работата му става приятно, благодаря за адмирациите :ug:
Гости все още не е имало, защото сега сдавам помещенията. Утре идва кухнята и за сега само майсторите го прескачат за да не го надраскат. Иначе стъклата са тествани с "мощен" колега, който тежи 114кг. и няма проблеми.
Emerald - модератор
SHL написа:
Emerald написа:
Здравей Емералд,
паното го направих за един клиент, който ми позволи да си развия фантазията и да направя нещо хубаво :? Аз това измислих, защото съм го виждал само по луксозните списания и никъде другаде. Идеята съм я заел, но направата си е чисто моя импровизация - нито съм виждал, нито някой ми е показвал как става :roll: Тук е момента да похваля и жената: дизайна на украсата е изцяло нейна заслуга и идея. Цял ден обикаля да търси камънак и пясъци, "барабар" с мидичките и охлювчетата, само водорасли не можа да намери :-D Мойта идея за голями и високи планини от пясък и камъчета не намери подръжници и аз бързо се отказах да давам съвети :sad:
За да си го направя това в нас ще ми трябва много, много време, защото ще го правя само в неделя и то не всяка.
Няма да се обидиш от мен на малко критика надявам се.

Идеята не е нова (за да се говори за уникалност), а изпълнението е малко неадекватно. Ей така в центъра на антрето не се лепва някаква дупка без никакъв замисъл. Не е изобщо на място и освен това, дупката е прекалено дълбока. По-скоро дизайна на жената вътре в дупката е за похвала, но губи всякакъв смисъл поради казаното по-горе. Ето едно подобно нещо в баня, където е и стилистично издържано като "река".

Изображение

Изображение
popoci - специалист
Аз лично съм доста скептичен към взаимстването на идеи храктерни по скоро за нощен клуб отколкото за жилище но пък ако клиенти си го харесва - той си знае най-добре. Иначе изпълнението изглежда добро, малко случайно спрямо плочките идва иначе е ОК. Поздравления.
Това ми напомня на вуйчо ми , който си сложи едни шарени крушки по периметъра на тавана на хола скрити в някаква псевдо ивица между стената и гипсов корниз. На човека просто му се искаше в някои моменти да се чувства като в дискотека или нещо от сорта.
Emerald - модератор
Няма нищо лошо в използването на идеи характерни за дискотеки и нощни заведения стига да са направени и вписани както трябва, да подхождат стилово. Всъщност, всички тези скрити осветления, многоетажни тавани и прочее, все от там е. Осветление в корниз по тавана не е от вчера в интериора.
Изпълнението е случайно не само спрямо плочките, но и спрямо пространството изобщо.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18

Тема "Специални и нестандартни изпълнения !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: