• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
evdoki - специалист
Това е въпроса. Хареса ми като дизайн, но пластмасовото тяло с което го продават изобщо не съвпада. Приемам всякакви идеи :? . Благодаря

Прикачен файл

sifon 001.jpg
sifon 001.jpg (156.38 KиБ) Видяна 11951 пъти

Прикачен файл

sifon 002.jpg
sifon 002.jpg (149.35 KиБ) Видяна 11951 пъти

Прикачен файл

sifon 003.jpg
sifon 003.jpg (141.77 KиБ) Видяна 11951 пъти

Прикачен файл

sifon 004.jpg
sifon 004.jpg (139.45 KиБ) Видяна 11951 пъти

Прикачен файл

sifon 006.jpg
sifon 006.jpg (144.13 KиБ) Видяна 11951 пъти
Каналски - специалист
Ха , за мен това си е Измама :) ... няма воден затвор и пр. и пр.
Предполагам, че резбата е адекватна и е 1½" ... може да се търси вариант за събиране със сифон за вана. Ама пак замонолитването в пода стои проблемно. За някаква зидана мивка ще върши работа горната част "клик-клак"
Хъм , аз не съм виждал такова нещо ...
ebahti - майстор
изхвърли го,или го върни,аз се прекарах с такъв...след 3мес. механизма заяде от варовита вода,песъчинки,косми и пр. амаа ако искаш да си сложиш таралеж в гащите просто го надени в 1 колено... :evil:
LazarGanev - "Велик майстор"
Не е измама - този тип "сифони" са така, има такива и за мивки. Реално няма воден затвор или тапа, а има механична тапа - отваряш го само при ползване и после го затваряш. Пласмасовата част се замонолитва в бетона или замазката, а металната част я монтираш със силикон върху нея и после теракотът я обхваща и заздравява. Въпрос на вкус и на избор.
Huhavela - специалист
Няма проблеми-монтира се като обикновен рогов сифон.
filmatoplo - майстор
Тая горната лъскавата част оригинално си има друга част , но тука нещо е побългарено , потурчено или покитайчено .Не ми се рови из нета ще излезе оригиналния сифон -тук може да се направи водна тапа ако на тази резба се надяне тръбичка пвц чрез нагряване фи-40 -два санта под отвора за източване . :wink: .
Каналски - специалист
Извън Темата !
Само filmatoplo ме подкрепя :-D
Нали ви е позната долната част .... даже съм я виждал прахово боядисана Шагрен ... да им се чудиш на акъла !
Ноооо даже и когато се ползва един "сифон" той не трябва да пропуска навлизане на въздух от канализацията в помещението. Не че е голям Дерт , ама по принцип Не трябва. Та приемайте този "клик-клак" просто като механизирана запушалка/тапа .... това не е Сифоняяяя :)
ebahti - майстор
абе тва е китайски сифон,продават го във всичко по 1 лев за 2,50............. ама от некои магазини се усетиха че могат да изкарат лесни пари и почнах да го срещам и в по реномираните такива за 10то кратна цена...има същата версия само че капачката не е на механизъм а се вади на ръка-има си и воден балон да не връща миризмите,смея да кажа че е читава..........
mitaka_vk - специалист
Аз като гледам май са ти дали сбор от два сифона за един :-D
Ето тук е даден сифон клик клак :)
evdoki - специалист
Благодаря на всички за мненията
  • 1
  • 2

Тема "Как се монтира подов сифон клик клак" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: