Извинявам се ,че пиша в чужда тема . За моя циркуляр с мотор 1,6kw и 2800 оборота, монофазен мога ли да сложа диск 600мм 

mitko64 написа:Извинявам се и аз,че ще задам питане в чужда тема. Мога ли на отрезен флекс с характеристики 2100W, 3500об.,диск355мм,ф25.4мм отвор,да монтирам циркуляр със същия или близак диаметър.Всичко може но виж тази тема и прецени сам
bai-Pe6o написа:вече имам нов диск... купих си 300мм с 48 зъба и не мисля да увеличавам оборотите - реже доста добре..Успех в начинанието!
Аз съм начинаещ както в дърводелството, така и в пчеларството.
ще правя 12 рамкови ДБ.
иначе взех от дядо ми домашна изработка: фреза и абрихт с циркулярен диск и бор апарат.
Миналата година си сглобих циркуляр за рязане на дърва и на него сега импровизирах една каретка с паралел от винкел.
След няколко дена ще ходя на ранчото и ще направя малко снимки.
! да питам още нещо !
В края на миналия ноември си купих 2 кубика дъски (сурови) от бял бор - нарязани на по 2,2метра и с дебелина 3,5см. Наредил съм ги в един коридор с отстояние помежду им. От едната страна съм пуснал два големи вентилатора , които работят постоянно и два пъти в седмицата в помещението се пали печка..
когато ги взех претеглих една дъска и тежеше 6,88кг. та въпроса ми е колко време трябва да ги суша? мога ли да се ориентирам по теглото на дъската?
bai-Pe6o написа:В края на миналия ноември си купих 2 кубика дъски (сурови) от бял бор - нарязани на по 2,2метра и с дебелина 3,5см. Наредил съм ги в един коридор с отстояние помежду им. От едната страна съм пуснал два големи вентилатора , които работят постоянно и два пъти в седмицата в помещението се пали печка..Минимума е см на месец (3.5см дъски = поне 4 месеца). Това е много грубо, като зависи от времето и за какво ще ползваш материала. За мебели и дограма не е достатъчно, но за нещо по грубо може и да върши работа. Ако не бързаш по-добре да ги оставиш да изсъхнат още малко. Не знам каква е технологията при кошерите, но ако се снаждат на принципа на обшивка/душаме, където може да се обере малко разсъхване може и да е достатъчно.
когато ги взех претеглих една дъска и тежеше 6,88кг. та въпроса ми е колко време трябва да ги суша? мога ли да се ориентирам по теглото на дъската?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: