Колеги, наложи се да монтирам парнаджийски холендри в радиатори и лири.Както и да е, справих се без специнструмент.Това , което видях на пазара беше тресчотка на Ротенбергер с универсален камък-шестостен, стъпаловидно със всички размери, и с два канала за зъбите на парнаджийските холендри.Търся някаква алтернатива, защото е 69лв с тресчотката в Юроком, а 54 без тресчотката в Ротенбергер(те пък дават комплекта още по-скъпо от дистрибутора си-74лв).Някой да е виждал аналози на друга фирма?
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Spokoiniq
- майстор
8 мнения в "Инструмент за холендри?"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Аз друго не съм виждал, освен това на Ротенбергер. Като го видях и направо лапнах мострата. Много съм доволен, не съжалявам ни най-малко за парите, ама зависи колко ще го ползваш.
Spokoiniq
- майстор
По-често ще се полва за навиване на удължители в колена-пети, а не знам дали няма да е плитко за да влезе необходимия шестостен, не че сега не ползвам шестостен, но не ми се мъкнат 3 размера, а са тежки.Колкото до парнаджийските-имахме правени втулки, три размера,но колегата ми ги е затрил.
filmatoplo
- майстор
Аз преди да го видя този ключ в каталога си направих подобен на струга - подконус и срязани 2 линии отстрани да се побират двете пъпки на холендъра . По скоро омирам да си купя преса за пресови медни фитинги с О пръстена - ама нека се разкара кризата . 

Във "Офроуд" форума, един от участниците е дистрибутор на инструменти и във каталога му видях такъв инструмент за 17,40 лв. и с каталожен номер 1461.
Никнейма на човека е maystor и е дал този номер тел.(02)9549016 ,както е казал за всякакви въпроси. Мислех да си го взема преди време,когато го видях на Ротенбергер, но цената ме отказа, и си направих от шестограм 13. Тази оферта е видях наскоро и още се чудя дали да го взимам при положение,че правения инсрумент върши работа, и е по- лек.
Ако знаете, бихте ли споделили какви са цените на ръчните преси за прес-връзки? От РЕМС искат 200 лв., но някъде във този форум един от участниците беше споменал цена от 80 лв. РЕМС искаха 200 лева само за клещите, челюстите са отделно.
Никнейма на човека е maystor и е дал този номер тел.(02)9549016 ,както е казал за всякакви въпроси. Мислех да си го взема преди време,когато го видях на Ротенбергер, но цената ме отказа, и си направих от шестограм 13. Тази оферта е видях наскоро и още се чудя дали да го взимам при положение,че правения инсрумент върши работа, и е по- лек.
Ако знаете, бихте ли споделили какви са цените на ръчните преси за прес-връзки? От РЕМС искат 200 лв., но някъде във този форум един от участниците беше споменал цена от 80 лв. РЕМС искаха 200 лева само за клещите, челюстите са отделно.
Тема "Инструмент за холендри?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература