Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Spokoiniq - майстор
Колеги, наложи се да монтирам парнаджийски холендри в радиатори и лири.Както и да е, справих се без специнструмент.Това , което видях на пазара беше тресчотка на Ротенбергер с универсален камък-шестостен, стъпаловидно със всички размери, и с два канала за зъбите на парнаджийските холендри.Търся някаква алтернатива, защото е 69лв с тресчотката в Юроком, а 54 без тресчотката в Ротенбергер(те пък дават комплекта още по-скъпо от дистрибутора си-74лв).Някой да е виждал аналози на друга фирма?
dmi - специалист
вземи един каталог на REMS и виж там
Spokoiniq - майстор
Нищо не намерих в РЕМС каталога, хем немския
LazarGanev - "Велик майстор"
Аз друго не съм виждал, освен това на Ротенбергер. Като го видях и направо лапнах мострата. Много съм доволен, не съжалявам ни най-малко за парите, ама зависи колко ще го ползваш.
Spokoiniq - майстор
По-често ще се полва за навиване на удължители в колена-пети, а не знам дали няма да е плитко за да влезе необходимия шестостен, не че сега не ползвам шестостен, но не ми се мъкнат 3 размера, а са тежки.Колкото до парнаджийските-имахме правени втулки, три размера,но колегата ми ги е затрил.
filmatoplo - майстор
Аз преди да го видя този ключ в каталога си направих подобен на струга - подконус и срязани 2 линии отстрани да се побират двете пъпки на холендъра . По скоро омирам да си купя преса за пресови медни фитинги с О пръстена - ама нека се разкара кризата . :wink:
Във "Офроуд" форума, един от участниците е дистрибутор на инструменти и във каталога му видях такъв инструмент за 17,40 лв. и с каталожен номер 1461.
Никнейма на човека е maystor и е дал този номер тел.(02)9549016 ,както е казал за всякакви въпроси. Мислех да си го взема преди време,когато го видях на Ротенбергер, но цената ме отказа, и си направих от шестограм 13. Тази оферта е видях наскоро и още се чудя дали да го взимам при положение,че правения инсрумент върши работа, и е по- лек.
Ако знаете, бихте ли споделили какви са цените на ръчните преси за прес-връзки? От РЕМС искат 200 лв., но някъде във този форум един от участниците беше споменал цена от 80 лв. РЕМС искаха 200 лева само за клещите, челюстите са отделно.
torbalan - Дървен философ
Spokoiniq, ако правилно съм разбрал какво ти трябва - аз се справих с тресчотка без никакъв инструмент само с квадратното...
оказа се, че пасва добре на моя радиатор и така го навих....

Тема "Инструмент за холендри?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: