• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
boltik - специалист
Той бояджията щял да оправи всичко :lol:
messershmit77 - специалист
здравейте колеги,стана ми интересно с тази зидария,но не виждам снимка :skeptisch:
ebahti - майстор
messershmit77 написа:
здравейте колеги,стана ми интересно с тази зидария,но не виждам снимка :skeptisch:
удари с лопатата де :-D
torbalan - Дървен философ
майкомила!
20 минути се пуля в снимката и се чудя какво точно не му е наред на зидарията.....

култово просто!
Galy - специалист
Хахах, ще разпечатам коментарите и ще му ги залепя на зидарията :-D
ArturDent - Почти Безобиден
Що бе, не е лош зида, само да няма вятър или случайно в него да се блъсне някоя кокошка.

А я се замислете ако в кухините е набутал арматурно желязо и бетон - това няма събаряне!
Илиян Илиев™ - майстор
Значи освен албанците и циганите зидат така.

Тук са доста често срещани самозвани майстори албанци, които зидат по този начин, а конеца(ако изобщо ползват такъв) го слагат от външната страна на стената. :lol:

Майтапчиите ги оставят да бъхтят цял ден и накрая събират целия строеж пред творението да се посмеят на майстора, а нерваците ги гонят на втория ред тухли.
crez - майстор
Спрете се малко бре хора, какво толкова грешно намирате в зидарията. Зидарията е на 1/2 тухла от четворки редени с плътната си страна, а не както писа някой с кухините нагоре (справка виж: линиите от шнека по тухлата те са по продължение на кухините).
Единствената грешка е че не са разминавани редовете, но и това е допустимо, ако след това зидарията я стегнаш с колони и пояс. Така съм си направил 50 м. ограда 2м. висока, като само съм разминавал редовете през 3 реда.
dito - специалист
crez написа:
Единствената грешка е че не са разминавани редовете, но и това е допустимо, ако след това зидарията я стегнаш с колони и пояс.
Не мисля, че на теория е допустимо. Вертикални фуги винаги се разминават. А "допустимо на практика" е много разтегливо понятие.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Я събаряй и на ново :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: