• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
PIP - майстор
Бобо, ти още не си почнал и вече даваш акъл кое колко... Аз съм на етап довършителни работи и мога да те уверя, че става и с половината сума, която ти си обявил.
mladenvasilev - специалист
Момчета, благодаря ви за мненията.. те са все за това да го направя по каналния ред. Има ли някой който можете да ми препоръчате в Община Пловдив или Община Марица. Става въпрос за 2 по 50 квадрата, без никакви усложнения. Дано да има някой да не ми вземе много...
Горе долу колко ли ще ми вземат..с всичко. Такси, Друго...
Предварително Благодаря
mladenvasilev - специалист
Имах в предвид да ми препоръчате архитект или някои които се занимава с това..
Благодаря
BoBo72 - специалист
PIP , отвори къщи с метална конструкция и виж . В момента имам такава и мога да те оборя относно цената . Живеите си в панелките и не говорете глупости , как почти без пари строите къщи .
ХОРА , ВИЕ ДА НЕ ЖИВЕТЕ В БАРАКИ , че ми обявявате такива цени , или може би в панелки ?
mitaka_vk - специалист
BoBo72 написа:
PIP , отвори къщи с метална конструкция и виж . В момента имам такава и мога да те оборя относно цената . Живеите си в панелките и не говорете глупости , как почти без пари строите къщи .
ХОРА , ВИЕ ДА НЕ ЖИВЕТЕ В БАРАКИ , че ми обявявате такива цени , или може би в панелки ?
Е па в бараки живеем, само че не са метални. И с чиста съвест мога да ти кажа че 500евра квадрата е прекалено завишено.

После ходи обяснявай че само тузарите живеели в къщи :lol:
единак - специалист
Бобо, стига де! Ясно, че си поогладнял, ама ти пък чак си озверял бе.
Или.... да не би да плати толкова за твоята къща на някой...?
Това е форум "направи си сам", тоест хората не са свръх богати дето да плащат на други да им вършат работата на сляпо.
Такива търси някъде другаде. Ама побързай, че свършиха. Балами им викахте.
И не прави паралел между това, за което пита човека и металните халета.
mitaka_vk - специалист
Бих казал че човека сипада повече по металните барачки. Нали са нещо хай тек :-D
PIP - майстор
BoBo72 написа:
Бобо, не знам комплекси ли избиваш или винаги си толкова жлъчен. Както вече ти напомниха, това тук е направи си сам. С много пари почти всеки глупак може да строи, а ако не може ще си купи готово.
Аз живея в долната барака, която както върви ще ми излезе на половината от обявената от теб цена.
Последна промяна от PIP на чет яну 28, 2010 10:11 pm, променено общо 3 пъти.
ArturDent - Почти Безобиден
mladenvasilev, първо успех, и ти пожелавам здрави нерви....ще ти трябват...прецени какво ще ти трябва и го кажи директно на архитекта.... искам това и това....и да ми излезе евтино.

И аз да се включа с цена подбиваща единака (449 Е), markk и ти да да трайш, после тримата ще делим печалбата.
Сериозно по темата - около 100 - 150 Е на РЗП за двуетажна къща в груб строеж ще ти стигнат, и още около 200Е на кв. м. жилищна площ ще ти стигнат са нормално (не луксозно, но не и ефффтино) изпълнение ще ти стигнат.....

Писал съм и преди - за едно и също строителство в София и Варна искат Е1000, а в Видин, Търговище..... Е350~450....

Когато парцела е твой - къде се строи не определя цената. Себестойността на труда и материалите е еднаква навсякъде в момента - другото е % печалба на строителя ....

П.П. За печалбарите (той си знае кой е): Има друг форум където се търсят "риби".
mitaka_vk - специалист
Артъре предполагам че и парцела включваш в цената. Защото в 99% от случаите цената на строителя е доста завишена. Нямах възможност сравня повече фирми на пазара, но между това което бях направил собственоръчно и това което ми дадоха някои фирми се различаваше почти с 100% и то само за строителство. Вярно всеки иска да припечели нещо, но чак пък толкова.
Май още не сме дорасли до нивото, да се държим коректно като клиент потребител, и при положение че не дзнаеш кой стои насреща ти е малко некоректно /да не казвам идиотско/, мога да посоча доста примери и то лични.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "помощ, с проект или без, строеж на село,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: