Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
сола 180

Мноо яко и удобно за тавана!
Може ли да ми снимаш как се монтира лайната към стената. Онази, в която нареждаш ламелите.
Гледах, гледах такива лайсни и не видях как се закрепват към стената.
сори за тъпия въпрос...
MaistorqgA - специалист
а последния ламел как го слагаш че на мен ми е доста трудно,правя един номер но кажи и ти.единия первас не го слагам след като сложа последния ламел и му изрязвам перото отгоре да легне ламела варху него
MaistorqgA - специалист
и по друг начин ги слагам ,окраичвам с UD профили като ги захваштам директно във фугата на плочките , в средата един CD i редя ламелите като ги захваштам с рапиди в края и средата,и накрая им лепя стириопорени первази
MaistorqgA - специалист
ето един

Прикачен файл

ALIM0954.jpg
ALIM0954.jpg (169.64 KиБ) Видяна 7912 пъти
Милен - майстор
Наистина добре изглежда. Повърхноста която се получава пропуска ли нагоре влага щото тавана ми в банята която мисля да правя е гредоред.
solo5 - майстор
MaistorqgA написа:
и по друг начин ги слагам ,окраичвам с UD профили като ги захваштам директно във фугата на плочките
на мен захващане във фугата не ми звучи никак добре :?
panalov - специалист
Милен написа:
Наистина добре изглежда. Повърхноста която се получава пропуска ли нагоре влага щото тавана ми в банята която мисля да правя е гредоред.
Не. Не пропуска влага, защото ламелите влизат една в друга. А и се почиства лесно само с парцал.
chapara - майстор
Това за захващането във фугата е направо лаишко,първо във средата между фугите ,второ има си дюбелпирони,трето има и монтажни лепила. :roll:
Имам подобен таван, но с друг профил на плоскостите.
По дългата страна на банята хванах за тавана 2 греди около 5х5 см с дюбели и върху тях, подредени напречно, лягат плоскостите като са заковани в края на всяка плоскост с тънки пирончета.
Страничните лайсни са просто надянати за плоскостите и не са хванати никъде - стана бързо, лесно и стабилно дори при миене с мопа ...
MaistorqgA - специалист
ето оште един, тук первазите са хванати с монтажно лепило

Прикачен файл

ALIM0063.jpg
ALIM0063.jpg (234.67 KиБ) Видяна 7273 пъти

Тема "Изграждане на таван с PVC панели в баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: